VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE

Inför Sweden Rock 2018: Intervju med Crazy Lixx

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2018” går vidare. Näst ut är svenska Crazy Lixx från Malmö där Rocknytts Effie Trikili fick ställa några frågor till bandets sångare och frontman Danny Rexon.

När Crazy Lixx från Malmö debuterade med singeln “Heroes are forever” och albumet “Loud minority” 2007 kunde de beskrivas som en del av den nya svenska vågen av glam- och sleazeband modell Crashdïet och Hardcore Superstar. Efterföljande skivor som “Riot Avenue” (2012) och senast “Ruff justice” (2017) har sett dem utvecklas till ett melodiöst hårdrockband modell guldålderns Def Leppard och Bon Jovi. I dag räknas Crazy Lixx bland de främsta försvararna av Sveriges goda rykte som plantskola för 80-talsinspirerad hårdrock i världsklass.


Välkomna tillbaka till Sweden Rock! Hur känns det att återvända till en av Sverige största rockfestivaler?
– Tack! Det känns givetvis skithäftigt, blir tredje gången på SRF för oss i år men första gången för våra nya gitarrister (Jens och Chrisse) så de är ju såklart extra taggade.

Har ni några minnen från Sweden Rock som ni kan dela med er av?
– När jag var yngre var jag en trogen SRF-besökare och dessutom en sån där som samlade festivalbanden på handleden även efter festivalen. Någon gång i mitten av 2000-talet kommenterade någon mina många festivalarmband och undrade om det inte var dags att göra mig av med dem snart. Jag lovade att den dag jag står på scen på Sweden Rock ska jag klippa dem och kasta ut i publiken. 2007, när vi spelade på SRF första gången infriade jag löftet och jag har faktiskt hört att det var några personer som fick tag på de där banden och har kvar dem än idag. De väntar väl tålmodigt på att jag ska bli rockstjärna så att de kan kränga dem dyrt på Ebay =)

Ni släppte er senaste skiva ”Ruff Justice” förra året och är redan igång med nästa. Hur ser arbetet ut kring det?
– Vi arbetar, precis som på föregående platta, i ganska lugn takt så släpp är inte planerat förrän tidigt nästa år. Men vi har börjat spela in några låtar så smått och skriver samtidigt nytt och sådär. Vi är inte ett sånt band som går in och ger järnet i studion i 2-3 veckor och kommer ut på andra sidan med ett färdigt album utan vi gillar och dra ut på det och andas lite emellan – känns som att man kan få ett annat perspektiv på vad man gör då. Dessutom ska vi ju ha tid att spela på festivaler också, eller hur? =)

”Ruff Justice” har tydliga referenser från 80-talet, inte minst tack vare er senaste videos. Är det ett medvetet val och något ni kommer fortsätta med på nya skivan?
– Det är absolut ett medvetet val och det är absolut något vi kommer köra vidare på. Jag kan inte avslöja riktigt vilken riktning vi kommer ta nya plattan men om Ruff Justice var 80-tal och skräckfilm så kommer nästa snarare vara 80-tal och actionfilm. Sen är ju varken förra eller nya plattan några konceptskivor på något sätt men att 80-tals-feelingen genomsyrar låtar och produktion kan man räkna med.

Vilken är din/er favoritlåt att spela live och varför?
– Jag har alltid varit en sån som inte direkt har favoriter i min egen diskografi utan jag gillar det som publiken mest går igång på och det varierar ju från år till år och land till land faktiskt. Men det finns ett par Lixx-låtar som ofta funkar med publiken – Blame it on Love och 21 ’til I Die till exempel. Sen gillar jag atmosfären som uppstår när vi lirar Killer från nya plattan, speciellt på en utomhusscen när det är lite mörkt ute. Även XIII är skön för mig personligen. På den låten är jag iklädd Jason-mask live och det är något väldigt befriande med att ta på sig en mask och gå in i en annan karaktär ett tag. Jag får en liten inblick i hur band som Ghost eller KISS måste känna sig – men givetvis är det ju inte riktigt på samma nivå för mig.

Är det några band som spelar på festivalen som ni absolut inte kommer missa?
– Iron Maiden kommer jag absolut inte missa. När biljetterna till torsdagen släpptes var vi ännu inte bokade till Sweden Rock och jag var inte på alerten och missade därför att köpa biljetter själv. Både jag och Jens (Sjöholm – bas) är stora Maiden-fans så vi sa helt enkelt att vi måste fixa till en spelning på SRF i år, för vi går inte med på att missa Iron Maiden – och det gick ju vägen till slut. =)

Tack för din tid Danny, vi ses på Sweden Rock i sommar!

CRAZY LIXX SPELAR PÅ 4SOUND STAGE, TORSDAG 7 JUNI, 11:30

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a Iron Maiden, Ozzy Osbourne, Judas Priest, Steelheart, Inglorious, Pretty Maids, The Darkness, Helloween, Rotting Christ, Buckcherry, Hardcore Superstar, Bullet, Slade, Dark Funeral, Heavy Load och många många fler.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link