VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Heavy Metal Action Night: “Det bästa är definitivt att få välja vilka band som ska stå på scen”

Heavy Metal Action Night är ett arrangemang som äger rum den 30:e september på Kägelbanan i Stockholm för allra första gången. Rocknytts Effie Trikili fick ställa några frågor till tjejerna bakom arrangemanget, Emmy och Sandra. De berättar varför de drog ihop detta och varför man som hårdrockare absolut inte bör missa denna kväll!

Heavy Metal Action Night drivs ideellt av er två, Emmy och Sandra, var fick ni idén att starta en sådan festival?
Hårdrock och festivaler är en så otroligt stor och viktig del av våra liv, och vi båda pluggar eller har pluggat musikbransch och arrangörskap. Att dra igång något eget känns som en sådan självklarhet att vi nästan undrar varför vi inte gjort det tidigare!


Det ligger ju mycket arbete i att arrangera en festival. Vad är det bästa med det?
Det bästa är definitivt att få välja vilka band som ska stå på scen. Sånt jävla drömjobb! Tänk er den här konversationen liksom: ”Åh vad kul det hade varit att få se Girlschool igen! Och Mindless Sinner har väl aldrig spelat i Stockholm?” ”Ah men då bokar vi dom!” Helt otroligt att få jobba med några av sina största hjältar.

Årets festival blir den allra första ni arrangerar, vad är det mest intressanta/roliga som hänt under planeringsfasen?
Det roligaste, förutom bandbokningen, har varit all fantastisk respons från vänner, bekanta och främlingar som ser fram emot Heavy Metal Action Night lika mycket som vi gör! Det märks att publiken har längtat efter ett sånt här evenemang i Stockholm, vilket är så kul!

Heavy Metal Action Night: "Det bästa är definitivt att få välja vilka band som ska stå på scen" 5

Vilket band ser ni mest fram emot att se på årets upplaga?
ALLA. Det går verkligen inte att svara på något annat sätt. Girlschool har vi dyrkat och sett upp till sen vi var små, Mindless Sinner är ett band som man aldrig trodde att man skulle få se live i och med att dom la ner sent 80-tal för att sedan komma tillbaka som bara Mindless för att sedan lägga ner igen och komma tillbaka ett par år och nu slutligen är dom tillbaka igen och låter bättre än någonsin. Lethal Steel släppte sin fantastiska debut, gjorde några grymma spelningar och försvann! Nu är dom äntligen tillbaka på scen, där dom hör hemma. Chevalier gör sin första spelning utanför hemlandet Finland och det är en sån ära att dom gör den hos oss!

Hur ser ni på festivalens framtid? Har ni planer att genomföra fler sådana?
Definitivt. Den 30de september är det upp till publiken att visa att dom vill ha fler actionfyllda heavy metal-kvällar för vi vill göra mer mer MER!

Förutom musiken kommer det även finnas en del andra aktiviteter på plats under kvällen. Berätta gärna mer om dessa.
Vi har samlat ihop ett gäng försäljare och konstnärer som vi vet att besökarna kommer älska! Stockholms bästa skivaffär Sound Pollution och otroligt omtyckta festivalinslaget med bäst koll på musik I Hate kommer kränga skivor som är speciellt utvalda för kvällen, Dísa från Skintight Rebel Clothing kommer vara på plats och både sälja och ta beställningar på sina fantastiska läderkreationer och Emelie Draper kommer visa upp och ta beställningar på dom otroliga konstverk som hon gör under namnet Blodpest!

Vad skulle en drömbokning för er vara?
Belgiska speed metal-hjältarna Acid hade varit helt sanslöst tufft. Dom har inte varit verksamma sedan 85, men man vet ju aldrig vad som händer i framtiden…

Varför ska man besöka Heavy Metal Action Night?
För att hårdrock är bäst och att uppleva hårdrock live är ännu bättre.

Och det kan jag definitivt hålla med om till hundra procent!
Vi ses på Heavy Metal Action Night den 30:e september på Kägelbanan!

Biljetter hittar du HÄR
Och det officiella evenemanget på Facebook: HÄR

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link