VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

After gig-intervju med Apollo på Skogsröjet

Apollo gillar att ta det lugnt och dra sig undan en stund efter en spelning vilket jag kan förstå. När han fått göra det så tar han sig tid att prata med Rocknytt en stund. Apollo är en mycket sympatisk och ödmjuk människa, långt ifrån några divalater.

Hur kändes det före spelningen idag?

-Före spelningen idag var det lite stressigt efter att vi samlats men det var skitbra, bara den processen gör att man blir laddad. I stället för att gå och tänka på allt så jobbade vi, på med kläder och så ut och köra direkt.

Hur upplevde du spelningen?

-Det var jättebra! Det är inte ofta jag känner mig så bekväm men det var riktigt bra idag. Det var mer publik än vad jag hade räknat med trots att det var tidigt på dagen och regnigt.

Vad tyckte du själv var den bästa delen av spelningen?

-Jag tyckte att allting var bra. En låt som är lite utanför är Evil Mascuerade, den är lite mer “dome” men det blev skitbra. Att vi blandade mycket olika låtar gjorde att vi fick ett bra flow. Man märkte när man körde Firewind att det var många som tände till i publiken.

Bandet (se namn i slutet av artikeln) du har med dig här på Skogsröjet, är det dom musiker du brukar spela med?

-Ja, det här är ett gäng som vi har satt ihop och som jag helst spelar tillsammans med. Det flyter på och dom har koll på grejerna. Det känns tryggt. Jag är ju intresserad av musiken, bra ljus och bra tryck.  Vi har inte så mycket annan rekvisita och sånt. Jag har toppmusiker med mig!

Hur har du som artist upplevt arrangemanget Skogsröjet?

– Det var bra med scenupplägget. Vi kunde komma upp där och var fria att tala om vad vi ville ha. Alla i personalen är trevliga och går fram och hälsar, det gör mycket. Det här är ju en festival för klassisk hårdrock och jag kände att jag vill vara med här. Jag gillar att det är en liten, ideell festival och inte är så mycket fokus på pengar.

Vad händer nu?

-Nu är det andra ronden. Nu ska jag gå ut och lyssna på dom andra banden lite. Jag kommer att vara kvar ikväll. Det är inte så ofta jag gör det men idag kände jag att jag ville det. Bl a Saxon och Krokus ska bli roligt att se.

Jag har ett starkt önskemål om att få se Apollo i Jönköping som är min närmsta ”klubbort” och jag vet att gänget bakom Apollo jobbar på det. Vi pratar lite om det här med svårigheten att få rockklubbar att gå runt och ha tålamod på lite mindre orter. Apollo är engagerad i Halmstads rockliv och vi hoppas båda på att fler väljer att gå ut och lyssna på bra rock även hemma. Inte enbart lägga energi på festivalerna.

Vad händer för övrigt för Apollo framöver?

– Arturius ska släppa en platta nästa vecka. Det är ett Göteborgsband som spelar Symfonisk hårdrock. Jag är med där och sjunger, de är justa personer och jag umgås med dom. Vi kommer att göra några spelningar, bl a på Göteborgskalaset och på Sticky Fingers.  Sen har jag ju ett projekt med Niclas Engelin från In Flames men det är fortfarande lite hemligt. Det kommer att hända saker runt årsskiftet. Något väldigt häftigt och annorlunda.

Tack för en trevlig pratstund! Jag ser fram emot att följa dig framöver.

Detta är Apollos band:

  • Anton Roos, trummor
  • Ricki Aresu, bas
  • Kaspar Dahlqvist, keyboard
  • Victor Olsson, gitarr
  • Rick Altzi, gästande körsång

 

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER