VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Inför Sweden Rock 2017: Intervju med Svartanatt

 Inför Sweden Rock 2017: Intervju med Svartanatt 1Foto: Jennika Ojala
Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2017”. Nästa band ut är Svartanatt från Stockholm där Rocknytts Effie Trikili fick ställa några frågor till bandet.
Svartanatt från Stockholm spelar klassisk gitarrock som hämtad från skarven mellan 60- och 70-talet. Skramligt, svängigt och en gnutta psykedeliskt. Det självbetitlade debutalbumet kom 2016 och lovordades både i Sverige och utomlands. Under våren 2017 släpps nya singeln “Killer on the loose” och till sommaren ska album nummer två spelas in. Tiden däremellan ska Svartanatt bland annat ägna åt turnerande, dels i Sverige och dels i Spanien.
Välkomna till Sweden Rock Festival! Hur känns det att spela på en av Sveriges största rockfestivaler?
Det känns jävligt skoj och tufft! Ska bli kul att stå på en lite större scen än vanligt.För de som inte känner till Svartanatt, skulle ni kunna presentera er och er musik?
Det är alltid lika svårt att svara på den frågan om sin egen musik, brukar oftast bli bättre om någon annan gör det, haha! Men vi spelar hård rock inspirerat från den tid då det gjordes som bäst.Ni släppte er självbetitlade debutskiva i augusti förra året och nya singeln ”Killer On The Loose” kom i februari i år. Dessutom har ni planer på ny skiva i sommar. Är ni ett hård arbetande band?
Jag skulle inte beskriva det som hårt arbete men det flyter på bra och vi har jävligt skoj när vi lirar.

I sommar ska det spelas in ny skiva, berätta lite mer. Hur kommer den låta?
Skivan kommer låta fett bra! Mer än så säger vi inte.

Det kommer uppträda 80 band på årets upplaga av Sweden Rock Festival. Varför ska man som besökare inte missa Svartanatt?
Vi är taggade som fan för spelningen! Och när vi är det brukar det bli en riktigt trevlig tillställning. Sen stannar vi såklart resten av festivalen och dricker både burköl och fatöl ihop!!

Hur ser framtiden ut för er?
Framtiden är så ljus så att hela bandet har blivit tvungen att köpa mörkare solbrillor.

SVARTANATT SPELAR PÅ ROCKKLASSIKER STAGE, TORSDAG 8 JUNI, 16:50

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 7-10 juni. Klara band för i år är bl.a Aerosmith, Scorpions, In Flames, Running Wild, Alter Bridge, Little Steven, Kansas, Steel Panther, Saxon, Warlock, Gotthard, Venom, Kix, Candlemass, Amorphis, Hardline och många många fler.

 

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER