VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Liv Sin – lite hårdare mot framtiden

[media-credit name=”Foto: Post-Mortem.se” align=”alignnone” width=”500″]Liv Sin - lite hårdare mot framtiden 1[/media-credit]

Liv Jagrell, som länge haft sin musikaliska identitet i Sister Sin har nu gjort en nystart i egen regi under namnet Liv Sin.

När jag frågar henne hur hon ser på sitt nya upplägg säger hon:

-Jag ser oss som ett band även om detta är mitt projekt. De killarna som spelar tillsammans med mig nu är noggrant utvalda och jag vill ha dom kvar. De har varit lika mycket med i jobbet som jag själv. Det var mer ur ett marknadsföringsperspektiv som vi valde att heta Liv Sin men jag är inte sugen på att sitta och bestämma allt själv och hyra in folk, förklarar hon.

Att vara någon dominerande typ som bossar de andra i bandet är inget för Liv. Vi pratar om hennes personlighet och hon beskriver sig själv som en mycket empatisk och emotionell person.

-Jag är inte en person som vill bestämma allt själv, säger hon. Jag lyssnar mycket på andra och vill att alla ska vara glada. Det är naturligtvis både positivt och negativt och ibland är det svårt att se vad jag verkligen vill själv och vad som påverkats av andra. Det är ändå en god egenskap att ha empati och kunna lyssna.

Liv Sin - lite hårdare mot framtiden 2

-Det är ju skönt att ha musiker som lyssnar på mig men alla är med och får ha åsikter och komma med input. Det är lite skrämmande att sitta med allt själv så jag vill ju gärna att de är med i processen och kommer med idéer, berättar Liv.

Så till frågan som Liv nu säkert har svarat på 100 gånger senaste tiden men som trots allt är svår att komma ifrån; Kommer hon spela Sister Sin-låtar på sina gig framöver?

– Jag inser ju att fansen gärna vill höra Sister Sin-låtar så jag kommer att klämma in någon här och där. Det är ju ändå för fansen som man spelar. De kommer att känna igen mig, fortsätter hon. Jag har ju alltid varit mig själv, rör på mig mycket och far omkring på scen, så där blir det ingen skillnad, försäkrar hon.

Tills hon kan leva på musiken jobbar Liv som personlig tränare, så kondition har hon. Själv ställer jag mig tveksam till att ha henne som PT….. blir rädd av bara tanken på en vrålande Liv som piskar ur sig ”100 till klarar du!” medans högtalarna spelar trash på högsta volym…… puh, jag nöjer mig nog med att headbanga framför scen framöver.

En större skillnad är att Liv Sin nu är hårdare än vad många är vana vid från Sister Sin-tiden. Liv beskriver det så här:

-Det är fortfarande klassisk metal men kanske lite mer bort från Rock´n Roll och mer element från trash och black. Textmässigt så är det ju oftast mina tankar och åsikter som kommer fram och jag beskrivs ofta som en väldigt lugn och snäll människa men musikmässigt är det mer mina inre aggressioner som får utlopp och jag dras till hårdare metal. Det är säkert så för många musiker, att man lever ut sina hårdare sidor genom musiken.

Jag påpekar att det kanske är tur för Livs omgivning att hon har hårdrocken som en ventil…..

-Ja, kanske det, säger hon och skrattar. Hårdrockare är ju oftast väldigt snälla människor och de gör av med sina aggressioner genom musiken i stället för att låta det gå ut över folk, ha ha!

Och på tal om hur Liv är att umgås med så planeras det turné framöver och hon berättar:

-Under sommaren blir det lite festivalgig (närmast Göteborg den 28 april) men sen är tanken att göra en mer ordentlig turné. Bandet får räkna med att jag kan vara lite gnällig om att inte slita på rösten och hellre dricker te på hotellet än är ute och festar varje kväll, berättar hon och fortsätter; jag har opererat stämbanden en gång och därför är jag lite extra rädd om min röst och försöker vårda den ordentlig.

Att Liv är en proffsig och ambitiös musiker är uppenbart och hon satsar på att fortsätta sin karriär i hög fart.

-Min gitarrist har redan många låtar klara för nästa album så jag får nästan lite prestationsångest inför att skriva alla texter, säger hon.

Vi kan alltså räkna med att Liv Sin är här för att stanna. Hon hälsar och hoppas att alla gamla fans ger den nya skivan som släpps 28:e april en chans och att de som kanske tyckt att Sister Sin var för “rock´nrolliga” kommer att uppskatta den lite hårdare metal som Liv Sin nu bjuder på.

Liv Sin

  • Liv Jagrell – sång
  • Per Bjelovuk – trummor
  • Patrick Ankermark – gitarr
  • Chris Bertzell – gitarr
  • Tommie Winther – bas
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT