VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Tribulation

9 Shares

[media-credit name=”Foto: Linda Åkerberg” align=”alignnone” width=”500″]tribulation photo linda akerberg 500[/media-credit]

Med 61 dagar kvar till Sweden Rock Festival, fortsätter vi med serien “Inför Sweden Rock 2016”. Nästa band ut i denna serie är Tribulation. Rocknytts Tobias Andersson fick chansen att ställa några frågor till bandets gitarrist Adam Zaars.


”Tribulation från Arvika fullängdsdebuterade 2009 som ett mörkt, teatraliskt death metal-band. Sedan dess har de behållit mörkret, utvecklat det teatraliska och deras death metal har övergått i något ambitiösare, påtagligt influerat av gamla tiders rock och hårdrock. Tredje och senaste albumet “The children of the night” (2015) är en storslagen och nydanande skapelse, där såväl King Diamond som italiensk skräckfilmsmusik lämnat avtryck i de brutala tonerna. Tribulation – vars gitarrist Adam Zaars även spelar i Repugnant och har ett förflutet i Enforcer – är kort och gott ett av de mer intressanta extremmetalbanden i nuläget.”

Ni kommer i sommar att uppträda på Sweden Rock Festival 2016. Vad betyder det för er?

– Det känns jävligt kul då det är en festival vi själva besökte mycket för ungefär tio år sedan, och så är det ju Sveriges största hårdrocksfestival och då måste man ju ha spelat där någon gång. Vi ser fram emot det!

Förra året släppte ni albumet ”The Children Of The Night”. Skivan blev hyllad av en hel kritikerkår. Hur känns det?

– Det är så klart jättekul att folk uppskattar det vi gör, vare sig de är journalister eller fans, och det hjälper så klart för att nå ut till fler människor när kritiken i överlag är så pass bra som den faktiskt har varit. Det har på många sätt varit världens längsta år för oss och det känns väldigt konstigt att tänka att skivan inte ens har varit ute ett år än. Vi är fortfarande helt uppslukade av det och kommer att vara det åtminstone ett halvår till. Så det kommer att vara kul att få frågan efter hela cirkusen har tagit slut. Man har inte riktigt hunnit få någon distans till det hela än.

För de som inte har hört er tidigare. Hur skulle du beskriva er musik för dem?

– Det är musik från urskogens mörker som grundar sig i extremmetallen med stora influenser från klassisk hårdrock och filmmusik.

Vad kan vi förvänta oss av setlistan under ert framträdande på Sweden Rock Festival 2016?

– Vi försöker alltid att få med så mycket som möjligt av allt vi gjort men vi fokuserar alltid på det senaste. Det beror på hur länge vi får spela. Spelar vi över en timme så är det låtar från alla skivor, spelar vi en halvtimme finns det troligen inget från den första skivan.

Ni släppte en ep i januari i år. På den valde ni att göra en cover på punkbandet The Offsprings låt ”Pay The Man”. The Offsprings musik är ju nästan så långt ifrån Tribulation man kan komma. Hur kom ni på idén att göra den covern?

– Om man lyssnar på låten så hör man ganska fort att det är långt ifrån en typisk The Offspring-låt. Det känns som att de gjort låten med lite samma influenser som vi har, som till exempel The Doors. Så det passade helt enkelt! Vi lyssnade en hel del på The Offspring och liknande band när vi var i tioårsåldern och den hängde kvar. Det var något som vi brukade jamma i replokalen, så tror jag det var Jonathans idé att vi kanske skulle försöka oss på att spela in den. Sen när vi väl gjorde det gick det väldigt fort. Det blev jävligt bra tycker jag!

Finns det något band som ni själva absolut inte tänker missa under festivalen?

Det är ganska många band jag skulle vilja se, men högst upp kommer nog King Diamond, The Hellacopters, Graveyard och Twisted Sister.


TRIBULATION SPELAR PÅ ROCKKLASSIKER STAGE, ONSDAG 8 JUNI, 22:30

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 8-11 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Queen + Adam Lambert, Twisted Sister, Sabaton, The Hallacopters, Slayer, Avantasia, King Diamond, Megadeth, Anthrax, Foreigner, Michael Schenker Fest, Dirkschneider, Symphony X, Sixx:A.M., Shinedown, Halestorm, Glenn Hughes, Lita Ford, Graham Bonnet, Blind Guardian, Gamma Ray, Steve Vai, The Hooters, Soilwork, Amaranthe, Lordi, King Kobra, The Winery Dogs, Mayhem, Dan Reed Network, Graveyard, The Struts och många många fler.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter