VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
judaspriest03effietrikili484

Judas Priest börjar skriva ny musik i februari

judaspriest03effietrikili484
Just nu gästas Sverige av Heavy Metal legendarerna Judas Priest och i samband med detta besök så blev jag uppringd av bandets ena gitarrist Glenn Tipton.

 

Hej Glenn och välkommen tillbaka till Sverige.


– Tack så mycket.

Judas Priest har genom åren spelat massor med konserter i Sverige. Har du några speciella minnen från tidigare spelningar?

– Det finns massor med minnen naturligtvis. Sverige är ett fantastiskt land för Heavy Metal. Människor i Sverige älskar Heavy Metal och vi älskar att spela för våra svenska fans. Det har byggts upp ett oerhört starkt band mellan Judas Priest och Sverige under åren.

Jag såg er eminenta spelning på Sweden Rock Festival i somras och min fundering är om det har ändrats något i setlisten?

– Nu kommer jag inte ihåg den exakta setlisten för spelningen på Sweden Rock, men rent spontant kan jag säga att vi plockat in ”The Rage” och ”Screaming For Vengeance”. Vi försöker ändra i vår setlist hela tiden.

Richie Faulkner heter er nya gitarrist som enligt mig har han infört ny energi till bandet. Dessutom så sken han som en sol under hela spelningen på Sweden Rock. Vad är den största skillnaden om du jämför Richie med K.K. Downing?

– Med all respekt för K.K. och oss själva så vill jag inte prata om vad som är den största skillnaden och det förstår garanterat du också. Däremot kan jag säga att Richie verkligen är en speciell gitarrist och en oerhörd talang. Han har dessutom en egen stil. Vi märkte också att han är väldigt mycket Judas Priest i sitt sätt att skriva låtar. Han älskar att spela metal med Judas Priest och vi trivs verkligen med att ha honom med i bandet.

Om vi tittar in i framtiden. Blir det några fler album med Judas Priest?

– Det som händer närmast är att denna turné slutar den 18 december och efter det tar vi ledigt över jul, nyår och hela januari. Tanken är att vi ska sätta oss ner och börja skriva ny musik i februari nästa år och sen tar vi det från där. Det är väldigt svårt att sia om framtiden och vi vet att det är en hel del jobb med ett nytt album. Vi tar ett steg i taget eftersom vi inte går in i studion och hastar fram ett nytt album. Det måste vara låtar skrivna i Judas Priest anda och eftersom ”Redeemer Of Souls” fick väldigt bra respons så är det relativt stor press på oss.

Ni har släppt en del plattor genom åren. Om du får välja ett av era albumomslag som du tycker är bäst/vackrast vilket väljer du då?

– Det är en svår fråga med tanke på att vi som sagt släppt en del album genom åren. Det första jag blir att tänka på spontant är ”Screaming For Vengeance”, men tänker jag efter en stund så har ”British Steel” ett fantastiskt omslag.

Om vi spinner vidare på plattan ”British Steel” så undrar jag om det aldrig blir tråkigt att spela ”Breakin The Law”?

– Nej det blir aldrig tråkigt för adrenalinet bara pumpar. Vi ser publikens reaktioner och när de sjunger med så blir bandet och publiken ett. Vi blir enade i detta som kan kallas för Judas Priests nationalsång.

Vilken är din favorit att spela live?

– Jag har tre favoriter och det är ”Electric Eye”, ”Painkiller” och ”Beyond The Realms Of Death”, men det finns ingen låt som jag avskyr att spela. Jag tycker dessutom att de nya låtarna med ”Dragonaut” i spetsen funkar alldeles utmärkt live. Dessa låtar känns också som Priestklassiker när de spelas.

Okej Glenn. Jag tackar dig så mycket för denna pratstund och jag önskar lycka till med era spelningar i Sverige och resten av turnén.

– Tack Johan. Det var trevligt att du tog dig tid också. Vi hörs. Hej då.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link