VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
lillasyster-skogsröjet-sebastiannorlingrauhala

Inför Sweden Rock 2015: Intervju med Lillasyster

lillasyster-skogsröjet-sebastiannorlingrauhala
Med 24 dagar kvar till Sweden Rock Festival fortsätter vi med serien ”Inför Sweden Rock 2015”. Nästa band ut är Lillasyster. Rocknytts Ron Dahlgren har känt Martin Westerstrand (sång) på pulsen inför festivalen.

Lillasyster från Göteborg bildades 2006 ur Rallypack, som i sin tur växt fram ur de runt millennieskiftet oerhört populära Lok. Förstlingsverket “Hjärndöd musik för en hjärndöd generation” kom 2007 som en käftsmäll av hardcoreinfluerade riff och texter på svenska. Det följdes av “Det här är inte musik, det här är kärlek” (2009) och “3” (2012) och ett fjärde album är på gång. Singlar som “Berätta det för Lina”, “Andreas” och “Så jävla bra” har bidragit till att ge Martin Westerstrand & Co en hängiven publik i Sverige.


Vad betyder spelningen på Sweden Rock för er?
– Den betyder skitmycket. Att spela på SRF är en milstolpe om man är ett redigt rockband, och det tycker vi nog att vi är.

Vad är den bästa uppladdningen inför en spelning?
– Ja, det är ju lite olika, men inför ett sådant här gig så är ju alltifrån resan ner till Norje, Pantera i högtalarna och Jack Daniels bakom scen innan gig lika stora delar. Det är ju en så total upplevelse liksom.

Välj några band som ni anser att man absolut inte får missa om man besöker festivalen i sommar?
– Backyard Babies, Meshuggah, Mustasch, Five Finger Death Punch och Toto.

Varför bör man gå och se Lillasyster och vad kan vi förvänta oss av er på Sweden Rock?
– För att vi kommer öppna Sweden Rock som Sweden Rock aldrig blivit öppnat förut. Vi är tjocka, fula, gamla och äckliga – men vi rockar fan röven av alla.

Ni jobbar på ert fjärde studioalbum, kan ni berätta mer om det?
– Vi kan FAKTISKT berätta exklusivt för DIG NU att Roberto Laghi (In Flames, Raised Fist och bla LOKs första två plattor) kommer producera vår nästa platta, som kommer heta “4”.

Hur ser 2015 ut för Lillasyster?
– Ny platta, bara spela skiten av oss så mycket det går, tills vi fryser fingrarna av oss i december.


Lillasyster spelar onsdag 3 juni 18:30 – 19:30 på Sweden Stage

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 3-6 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Def Leppard, Judas Priest, Mötley Crüe, Toto, Slash, Ace Frehley, Backyard Babies, Five Finger Death Punch, The Darkness, Ghost, Behemoth, Airbourne, Opeth, Meshuggah, Extreme, Hammerfall, D-A-D, Children Of Bodom, Gojira, Dokken, Michael Monroe, Manfred Mann’s Earth Band, Molly Hatchet, Fish, Mustasch och Lucifer’s Friend.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

 

 

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link