Martin-Prahl---pressbild484

Martin Prahl: “Vi människor konsumerar och drunknar i all skit vi köper på oss”

Martin-Prahl---pressbild484
Malmösonen som slängde fotbollsskorna på hyllan och började ägna sig åt musik istället. 2011 kom debutskivan ”Through the Dark” som året efter följdes av ”Martin Prahl’s Skelter Wheel” och den här veckan kommer nya ”River Ocean Wide” som fick 9/10 av Rocknytts Kenneth Gustafsson, läs recensionen HÄR.

Martin-Prahl---pressbild484
Malmösonen som slängde fotbollsskorna på hyllan och började ägna sig åt musik istället. 2011 kom debutskivan ”Through the Dark” som året efter följdes av ”Martin Prahl’s Skelter Wheel” och den här veckan kommer nya ”River Ocean Wide” som fick 9/10 av Rocknytts Kenneth Gustafsson, läs recensionen HÄR.

Den 12 november släpps din tredje skiva så vi inleder väl med den klassiska frågan – Hur känns det?
– Det känns riktigt bra. Mottagandet hittills har varit fantastiskt så det skall bli intressant att höra vad folk tycker. Själv tycker jag att det är den bästa skiva jag gjort.

Hur tycker du att nya albumet skiljer sig från de tidigare två?
– Det känns som att det är bra mix mellan de två tidigare skivorna. Tidlös rock med “folkinfluenser” där olika gästartister har kryddat låtarna på ett väldigt fint sätt.

Finns det någon speciell tanke bakom titeln ”River Ocean Wide”?
– Enkelt förklarat så handlar titeln och låten om att vi människor konsumerar och drunknar i all skit vi köper på oss.

Nu när recensionerna på plattan dyker upp – Hur reagerar du?
– Jag blir så klart väldigt glad över alla fina ord och betyg. Själv tycker jag att det vi gör är enormt bra så jag vill verkligen att vi skall kunna nå ut till fler och då är recensioner ett viktigt sätt.

Varifrån hämtar du inspiration till dina låtar, såväl musik som text? Hur mycket betyder orden för dig?
– Orden betyder enormt mycket, har jag inget viktigt att uttrycka kan jag lika gärna vara tyst. Inspiration får jag från livet som pappa, lärare, man och samhällsmedborgare. Jag har alltid lyssnat på olika typer av musik så influenser kan säkert höras från en massa olika håll.

Fotboll kontra musik – hur var övergången? Har du någonsin funderat över om du valde rätt?
– Nej, det har jag inte. Jag kan däremot känna att jag borde satsat seriöst på musiken lite tidigare. Men vem vet man kanske snörar på sig skorna igen när gräset blir grönare…

För att reda ut begreppen – förklara konceptet med Skelter Wheel.
– Skelter Wheel kallar jag mitt kompband som spelar med mig live. Grundstommen är ofta densamma, men beroende på vad det är för gig så har vi lite olika besättning. När vi går på scen är vi som ett band där jag vill att alla skall ta plats och vara delaktiga. I studion däremot är det jag själv som bestämmer.

Förra veckan spenderade ni ute på mini-turné med The Levellers. Hur var det?
– Det gick väldigt bra. Det var mycket folk som kom fram och undrade varför de inte har hört talas om oss innan. Levellers har dessutom en bra publik och jag är själv ett stort Levellersfan så det var bara att njuta av veckan.

Releasefest nu på fredag, 14 november, i Malmö – vad väntar sen?
– Releasefesten hålls på Babel som är ett riktigt coolt ställe och Malmö är ju vår himmaplan så det skall bli lite extra skoj att spela där. Eter det giget är tanken att försöka få ut plattan i resten av Europa och världen så att vi förhoppningsvis kan komma ut och spela på lite festivaler till sommaren. Eventuellt gör vi även några klubbgig i Sverige under vintern och våren.

Plattans öppningsspår ”Heading For A Fall”:

{youtube}_KlZViNukUo{/youtube}

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER