ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Martin Prahl – River Ocean Wide

martin-prahl-ocean-river-wild250
2011 släppte Martin Prahl sitt debutalbum Through The Dark och där och då blev mina öron omedelbart kära i det de hörde. Nu har tre år förflutit och det är dags för album nummer tre från denna musikaliska trollkonstnär och det är hög tid att testa om mina örons kärlek var äkta.
Äkta var den allt, det börjar visst tisslas om giftermål nu…

Det finns en brutal ärlighet på det här albumet. Inte nog med att musiken, som spänner från lite hårdare vispop via folkrock till hyfsat hård rock, är kompromisslös, tidlös och ärlig, Även texterna är ärliga, unika och väldigt gripande och tamejtusan är det så att varje låt innehåller en ny visdom att ta till sig. Inga rock ‘n’ roll-klichéer här inte…

Martin har skrivit och producerat allt helt själv men gästas av bl.a. Jon Sevink (The Levellers), Chris Amott (Arch Enemy, Armageddon) och Jerry Sahlin (A.C.T). Tillsammans med dessa och övriga gäster har det skapats ett album som verkligen griper tag och håller mig i ett grepp som jag faktiskt inte vill ta mig ur.

River Ocean Wide är pur magi, smärta, glädje och sanning i en förpackning som har större innermått än yttermått.
I en rättvis värld, alltså den utanför det stinkande mediebruset, så är detta albumet som ska ge Martin Prahl och hans Skelter Wheel den uppmärksamhet han och de verkligen förtjänar.

Jag är hänförd…

Band: Martin Prahl
Titel: River Ocean Wide
Genre: Rock
Skivbolag: Dead Air For Radios
Producent: Martin Prahl
Releasedatum: 2014-11-12
Betyg: 9/10
Bästa låt: Heading For A Fall

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER