VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
klar-infor-swedenrock2014

Inför Sweden Rock 2014: Intervju med KINGS OF THE SUN

klar-infor-swedenrock2014

Med 40 dagar kvar till Sweden Rock Festival fortsätter vi med serien “Inför Sweden Rock 2014”. Nästa band ut i denna serie är KINGS OF THE SUN, där Rocknytts Björn Moldén fick chansen att ställa några frågor till Clifford Hoad.

Australiska Kings Of The Sun skivdebuterade redan 1988 och rockar enligt samma stolta traditioner som landsmännen AC/DC, Rose Tattoo och Angel City. Deras två första album uppmärksammades internationellt och bandet öppnade för Joe Satriani, Kiss och Guns N’ Roses. 1998 lades Kings Of The Sun ned, men återförenades 2010 av trummisen, sångaren och bandledaren Clifford Hoad. 2013 släppte de sitt femte album “Rock til ya die”.


I sommar spelar ni på Sweden Rock Festival för första gången i er karriär. Vad betyder spelningen för er?
– Det känns nästan som att det är vårt öde att få komma tillbaka till Sverige efter att vi turnerade med Kiss där för många år sedan, säger Clifford Hoad. Vår musik fick väldigt bra respons i Sverige.

Hur väl känner du till festivalen?
– Jag vet att den har funnits länge och att alla de klassiska hårdrocksgrupperna spelar där. Att åka dit hela vägen från Australien är en stor ära.

Planerar du att kolla in några andra grupper under besöket?
– Absolut! Min första konsert var med Black Sabbath i Sydney 1973 så jag ser fram emot att få se dem igen. Sen tänker jag se Alice Cooper, Ted Nugent och Foghat också.

Vad kan vi förvänta oss av er spelning?
– Två trummisar och starka låtar! Vi spelar australiensisk rock i samma anda som våra landsmän i Buffalo, AC/DC och Rose Tattoo.

Vad förväntar ni er av den svenska publiken?
– Svensk gästfrihet. Australiensare och svenskar är ganska lika – vi älskar att dricka, vi älskar rock och vi älskar kvinnor. Till och med intresset för amerikanska bilar och hotrods är stort i båda länderna. Eftersom vi är så långt bort från allting så kanske vi uppskattar det mer.

Ni turnerade som sagt med Kiss i Sverige under deras Crazy Nights-turné 1988. Vad har du för minnen av Sverige?
– Stockholm i allmänhet och Gamla stan i synnerhet var väldigt vackert. Jag gillade Göteborg väldigt mycket med. Allting är väldigt rent i Sverige. Jag minns också alla barrträd som fyller ut områdena mellan städerna.

{youtube}DhM_jy2kmVw{/youtube}
{youtube}dxdASlLVGw0{/youtube}

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter