ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

ELECTRIC BOYS – Sweden Rock Festival 2014-06-06

electric-boys-srf2014 foto-effie-trikili-rocknytt.net480
Lynch Mob ställde in sin spelning så med kort varsel tog Electric Boys deras plats och tid. Jag vet inte om det var knappa förberedelser som gjorde att spelningen blev en dyster historia. Conny Bloom har styrt denna skuta från starten och comebackplattan “And Them Boys Done Swang” från 2011 visade att bandet fortfarande håller på platta. Trist då att denne Conny är så tråkig på scen så att jag hellre skulle stå och se målarfärg torka. Nu är naturligtvis Electric Boys ett såpass proffsigt band så det är inte bara skräp det handlar om. “Electrified” och “Rags To Riches” är låtar som fortfarande håller hög klass och dessa gör att till och med en butter dalmas börjar stampa takten.

Vädret är helt perfekt under bandets spelning och jag ser mig omkring och märker att bredvid mig sitter en dam och läser “Livet Efter Dig” av Jojo Moyes och hon finner det ytterst nöjsamt att läsa denna bok samtidigt som Electric Boys spelar live. Jag märker också på min andra sida att där sitter fyra stycken grabbar i 10-12 årsåldern och har jättetråkigt. Då frågar jag mig VARFÖR tar man med sina barn som ändå tycker att det här med hårdrock är pest? Man har garanterat vetat om i ett år att man ska åka och då hinner man skaffa barnvakt.


På scenen avslutar Electric Boys med “All Lips ‘n Hips” och en instrumental låt och min slutliga fundering är varför bandet inte spelar vare sig “Dying To Be Loved” eller “Mary In The Mystery World”. Dessa tillsammans med “Halleluja! I’m On Fire” hade fått mig i en helt annan stämning. Nu blev det mest bara en gäspning av det hela.

Plats: 4Sound Stage (Sweden Rock Festival)
Datum: 2014-06-06
Betyg: 3/10

0 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter