VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
jimmy-mattsson-loch-vostok-foto-Dennis-Gunnarsson

Veckans snabbis – med Jimmy Mattsson, ISOLE & LOCH VOSTOK

jimmy-mattsson-loch-vostok-foto-Dennis-Gunnarsson
Då har det blivit dags för del tre i serien där vi klämmer lite på musikvärlden och ser vad som händer. Idag kollar vi hur Jimmy Mattsson, basist i Isole och Loch Vostok, har det.

 

Det är en ny Isole-platta på gång. Vad händer?

– Arbetet står just nu still då 3 av oss är ute på turné med Ereb Altor. Vi har lite smådetaljer kvar att göra, främst sångmässigt, men det börjar iaf närma sig slutet. Det är ju första Isole-skivan som jag medverkar på så jag kan inte jämföra med hur det har funkat förr. Ska jag klaga på något så är det väl att vi har varit lite långsamma (haha!). Men så har vi ju, på gott och ont, bekvämligheten i att använda vår egen studio (Studio Apocalypse). Materialet har inte genomgått några drastiska stilförändringar. Kanske att det är lite proggigare än tidigare, men det hörs fortfarande att det är Isole. Något vi däremot medvetet har gjort är att skära ner på mängden keyboards. Vi ville göra en skiva som är mer anpassad för en livesituation den här gången. Släppdatum är inte satt än, men det blir tidigast i höst.

 

Även Loch Vostok har påbörjat nästa album. Hur går det?

– Lawrence började spela in trummorna i tisdags och kommer att fortsätta veckan ut. Vi har en till vecka bokad senare i mars utifall vi “får feeling” och kommer på några förändringar som vi vill göra. Materialet är aldrig helt klart förrän skivan har lämnats på mastering. Den här gången hade vi runt 30 låtar att välja mellan. 9 av dom kommer att hamna på skivan, men vi spelar nog in några till för framtida bruk. Återigen en fördel och en nackdel att ha sin egen studio (Blueflame Studios). Vi siktar på att ha skivan ute i oktober.

 

Det drar ihop sig för ny turné också…vad är det bästa/sämsta med att vara ute och turnera?

– Ja, turnéstart 11 april i Schweiz för Isole. Vi är bara ute i 11 dagar den här gången, så det är en ganska kort sväng. När turnén bokades så siktades det främst på att spela i de länder som vi inte besökte på förra årets turné, så det blir mycket i öst. Loch Vostok jobbar på att boka en kortare turné i höst i samband med skivsläppet. Bästa med att vara på turné är ju helt klart att kliva upp på scen och få lira varje kväll! Sämsta är den konstanta tröttheten man upplever när man inte står på scen. Det, paprikachips och trekantsmackor.

Foto: Dennis Gunnarsson

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT