VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
klar-infor-swedenrock2014

Inför Sweden Rock 2014: Intervju med DUST BOWL JOKIES

146 Shares

klar-infor-swedenrock2014

Med 89 dagar kvar till Sweden Rock Festival 2014, fortsätter vi med serien “Inför Sweden Rock 2014”. fjärde band ut i denna serie är svenska hårdrockarna i DUST BOWL JOKIES som Rocknytts Christian Larsson fick chansen att ställa några frågor till.

DUST BOWL JOKIES bildades 2011 och har åstadkommit mycket på kort tid. Gruppen spelar hårdrock av den riktigt gamla skolan, rågad med partystämning och massor av blues, country och rock’n’roll i botten. Förstlingsverket ”Dust Bowl Jokies” släpptes i februari 2013, delvis producerat av legendaren Beau Hill (Ratt, Alice Cooper, Twisted Sister, Europe m fl). Singeln ”Boots on rocks off” och albumets öppningsspår ”Down to the bone” har spelats på radion både i Sverige och utomlands. Som pricken över i är Dust Bowl Jokies redan ett erfaret liveband, med meriter från flera festivaler. Nu är det dags för dem att spela på festivalen i deras egen hemort – Sölvesborg.Förra året släppte ni debutplattan ”Cockaigne Vaudeville” och i år blir ni första bandet från Sölvesborg att uppträda på Sweden Rock, det var väl på tiden att ett band från hemmaplan uppträder på SRF?

– Ja, det har känts bra hittills och vi är nöjda med förra årets prestationer. Förhoppningsvis så står vi på SRF’s scen på grund av vår musik och inte vårt ursprung.

I april blir det dock en kortare turné i England och även ett singelsläpp i början av april har jag förstått. Vad kan du avslöja om den tvåspårs-singeln?

– Jag vill först och främst framhäva att vi är väldigt nöjda med singeln och den låter precis som vi vill. Låtarna är om möjligt lite bredare än de flesta låtarna från debuten.

Som det ser ut i nuläget så trillar det in fler spelningar runt om i Europa, och förhoppningsvis ska vi kunna binda ihop ett par små turnéer innan årets slut.

Vad betyder spelningen på SRF för er?

– Alla våra gig betyder mycket för oss, men SRF är självklart speciellt. Det är en underbar festival som har präglat oss och vår musik, och det ska bli fantastiskt att få se den ifrån en annan synvinkel.  

Vad är det bästa med den svenska rockpubliken?

– Urringningarna

Kommer ni att själva se något band under festivalen, något särskilt du/ni ser framemot i så fall?

– Det är väl nästan olagligt att missa Black Sabbath, men för övrigt lockar bland annat Monster Magnet, W.A.S.P., Joe Bonamassa, Alice Cooper, Black Stone Cherry och Ted Nugent.

Bortsett SRF, ovan nämnda turné i England och singelsläppet, hur ser 2014 ut för DUST BOWL JOKIES?

– Det ser mycket intressant ut. Vi har ett par ess i rockärmen och det finns mer att vänta. Måste nog hålla tyst om det ett tag till, tyvärr.

{youtube}TILTMNdvZg8{/youtube}

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter