Pressphoto3 THE MOVEMENTS CRCD024

“Krita” från THE MOVEMENTS: “Den är möjligtvis aningen mörkare och tyngre än den första”

Pressphoto3 THE MOVEMENTS CRCD024

Svenska THE MOVEMENTS släpper nya skivan "Like Elephants 2" nu i veckan, närmare bestämt på fredag den 7:e. Rocknytts Christian Larsson har varit i kontakt med gitarristen Christian "Krita" Johansson för att stämma av läget inför det kommande skivsläppet.

Pressphoto3 THE MOVEMENTS CRCD024

Svenska THE MOVEMENTS släpper nya skivan “Like Elephants 2” nu i veckan, närmare bestämt på fredag den 7:e. Rocknytts Christian Larsson har varit i kontakt med gitarristen Christian “Krita” Johansson för att stämma av läget inför det kommande skivsläppet.

– Ni bildades för över 10 år sedan men det kan ju finnas några som inte har koll på er, lite kort. Vilka är The Movements?

Vi är ett band som består av 5 personer från lite olika delar av Sverige. Medlemmarna har skiftat lite med åren.

Sen 2004 har vi turnerat aktivt i hela Europa och antagligen åkt fler mil i minibuss och sovit på fler golv än dom flesta andra. Sammanlagt med dom här två senaste skivorna har vi släppt sex skivor, två EPs och ett gäng singlar på olika bolag i hela världen.

– Hur skulle du beskriva er musik och vad har ni för influenser?

Musiken har rört sig fram och tillbaka mellan punkig garagerock, spacerock och psychedelia.

Just nu skulle jag beskriva den som psychedelia. Det finns inslag av garage och folkrock och jag tycker musikens känns som att den ändå lever i nutiden trots att den är förankrad i dåtiden.

– I höstas släppte ni skivan “Like Elephants 1” och nu i dagarna släpper ni uppföljaren “Like Elephants 2”, vad har ni att säga om uppföljaren?

Den tar vid där ettan slutar på nått sätt. Och den är konstruerad på samma sätt som den första, där helheten av skivan är större än dom enskilda spåren. Och att det finns ett flyt i skivan. Jag är grymt nöjd med den. Den är möjligtvis aningen mörkare och tyngre än den första.

– Någon historia bakom albumtitlarna “Like Elephants”….?

Det handlar om kommunikation. Elefanter kan tydligen kommunicera med varandra på sätt som vi inte förstår, genom tankar och känslor på något sätt. Någon form av telepati. Man har upptäckt att dom kan det. Som vi ser det är musik och konst ett sådant sätt av kommunikation som vi människor använder oss av. Vi betraktar det sällan som kommunikation bara. Men det är ju det det är.

– Vad jag förstått spelade ni in båda skivorna samtidigt, sparade ni det bästa till sist?

Skivorna är inspelade i sessioner under två års tid och vilka låtar som hamnade på vilka skivor avgjordes mest av hur flytet på skivorna skulle bli. Hur allt passade ihop bäst.

– Vilka är förväntningarna nu i och med släppet av “Like Elephants 2”?

Att folk ska upptäcka musiken på skivorna och förstå hur vi tänkt. Och ta till sig musiken. Vi vet att vi lyckats med det vi planerat och vi är jättestolta med allt från skivornas helhet, dom enskilda låtarna, ljudet.. men man kan alltid bara hoppas att någon annan ska förstå en. Första fick ju mestadels fantastiska recensioner och Crusher är ett bra bolag så vi hoppas musiken når ut bra denna gången.

– I lördags hade ni releasefest för skivan och den 7:e släpps den, hur ser planerna ut framöver för The Movements?

Det ska väl ut och spelas som vanligt antar jag. Vi var precis på en turné nere i Tyskland och framöver planeras Spanien och Frankrike där det alltid funkat bra för oss att spela och där vi har mycket vänner. Så det är väl vad som ligger närmast här i år.

– Det var allt jag hade, tack för intervjun och lycka till med nya skivan.

Tack så mycket och tack själv för intervjun!

 

Följ THE MOVEMENTS på deras facebooksida.

{youtube}Z8jZXrrs-lE{/youtube}

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER