VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
angelica-video-02

Angelica Rylin om nya albumet Thrive och kärleken till musiken

angelica-video-02
Första gången jag hörde talas om The Murder Of My Sweet var 2011. Vad som tilltalade mig mest var den kraftfulla, förtrollande rösten som sångerskan Angelica Rylin levererade.

Det i kombination med den instrumentala delen i symfonisk metal bildade ren magi. Nu är Angelica aktuell med soloalbumet “Thrive” där hon bytt ut symfonisk metal till den melodiösa rocken från 80-talet – det är inte en slump att namnet på albumet är engelska för frodas, växa och trivas.


– Vi startade det här projektet för ungefär 1,5 år sedan. Idéen var att göra ett album i klassisk 80-talsanda. Det är superkul att jag har fått den här chansen eftersom det var den musiken jag växte upp med och som mina föräldrar lyssnade på. Det är något helt annat än det jag har gjort med The Murder Of My Sweet och därför var Thrive det namn som kom upp i huvudet på mig , säger Angelica om albumet.

Viljan att jobba med musik har alltid funnits där, men att det skulle bli hårdrock har inte alltid varit lika självklart. – Sedan jag var liten har jag varit en teaterapa och tyckt om att stå i centrum. Mitt första framträdande var väl Luciatåget i skolan då jag fick sjunga solo, haha. Så det kulturella har funnits där, men jag har alltid varit väldigt bred i mitt musiklyssnande. Jag har alltid velat göra bra musik, så jag letade i flera år efter rätt personer att jobba med. 2007 ringde Daniel Flores mig och bjöd in mig till sin studio, då uppstod det magi direkt!

Daniel Flores är en av Angelicas bandmedlemmar i The Murder Of My Sweet och har även hjälpt till med produktionen på hennes kommande album. Att Angelica gör debut som soloartist betyder inte att hennes tid i bandet är slut, utan hon hoppas på att albumet blir väl mottaget så att hon ska kunna kombinera sina projekt.

När vi går vidare i diskussionen kan jag inte låta bli att fråga henne om hur hon gör för att anpassa sin röst så väl till två olika genrer.
– Jag utgår ifrån mina förutsättningar och tycker om att leka med rösten. Man får inte vara rädd för att tänja på gränserna, gör man det så kan man upptäcka mycket. Samtidigt är det viktigt att man kan leverera sång av hög kvalité.

angelica-premiere480

“Vissa tycker det är galet med tjejer som sjunger inom hårdrocken”

I dagens läge blir det vanligare med band som frontas av kvinnor. Men några av 80-talets kvinnliga ikoner, som till exempel Bonnie Tyler, var även Angelicas förebilder. – Man kan ju plocka en del inspiration från alla men det gäller ändå att hitta sig själv och sin egen identitet.

Vad har du som sångerska inom hårdrocksbranschen fått för reaktioner från omgivningen?

– Det har mestadels varit bra respons. Många tycker att jag har kommit med ett eget sound och inte är en kopia av tidigare, mer klassiska sångerskor. Men vissa tycker ju att det är galet med tjejer som sjunger inom hårdrocken, säger Angelica.

Några större motgångar har hon dock inte stött på. – Nej, men sedan har jag inte hållit på så länge heller. Vi släppte ju första platta med The Murder Of My Sweet 2010. Men överlag så är det ju svårt att sälja skivor i dagens läge vilket drabbar ekonomin och gör det svårt för banden att komma ut på turné. Men det gäller ju musikbranschen överlag.

Förhoppningar, framtiden och dagens radio.

Vi kommer in på ett helt annat ämne, nämligen radio och jag frågar Angelica vad hon tycker om hur dagens radio mestadels spelar kommersiell musik, som många gånger resulterar i att flertalet låtar spelas om och om igen.

– Det är ju jättetrist, det spelas bara samma Melodifestival-låtar hela tiden. angelica-fotoDet finns otroligt bra band som behöver uppmärksamhet och inte får det. Det finns en massa radiovänlig rock, man borde blanda in det på olika stationer och inte bara på de som spelar rock, svarar hon.

Jag har bara några få frågor kvar och undrar vilket band hon helst hade agerat förband åt. Efter en stunds funderande svarar hon:
– Den var bra, haha. Jadu, Def Leppard hade ju varit skitcoolt att öppna för!

Intervjun är strax slut och Angelica berättar att hennes mål Thrive är att ha kul, utvecklas och samtidigt leverera musik av hög kvalité.
– Förhoppningsvis får jag snurr på projektet så jag kan spela in fler album i framtiden.

Slutligen så ber jag henne beskriva sig själv med en låttext. – Oj, vad skulle det kunna vara för någon. Jag har svårt att komma på en låt, men hela Thrive handlar på ett eller annat sätt om kärlek. Det är min syn på kärleken, baserad på mina erfarenheter. Hur jag har fångat mig själv i det.

Angelicas nya video till “Breaking My Heart” har premiär på Rocknytt den 15/11 klockan 12.00.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link