LIVERECENSIONER 2023
Inga inlägg hittades.
INTERVJUER 2023
POPULÄRA LIVERECENSIONER
FESTIVALNYHETER
Hardcore Superstar
Foto: Press
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Inför Sweden Rock 2022: Intervju med Hardcore Superstar

Årets upplaga av Sweden Rock Festival närmar sig med stormsteg och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa band ut är Hardcore Superstar där Rocknytts Ron Dahlgren fått ställa några frågor till bandets trummis, Magnus “Adde” Andreasson.

Göteborgs Hardcore Superstar är etablerade favoriter hos SRF-publiken. De skivdebuterade 1999 och fann sin slutgiltiga stil på femte albumet “Hardcore Superstar” från 2005. Denna “street metal”, som bandet själva kallar den, har de vidareutvecklat på ytterligare fem hittills utgivna album. Det nästkommande, “Abrakadabra”, släpps i mars och har föregåtts av de senaste i Hardcore Superstars långa rad av singlar: “Catch me if you can”, “Dreams in red” och “Weep when you die”.


Det blev ju som bekant ingen festival varken 2020 eller 2021. Vad har ni gjort under tiden?

– Vi gick in i vår låtskrivar-bubbla och stannade där utan att känna någon stress. Tog också god tid på oss att repa in materialet så att inspelningen av albumet skulle bli så smidig som möjligt. Mixningen var också en fröjd denna gång då vi inte kände någon tidspress.

Har du några speciella minnen från tidigare Sweden Rock-spelningar?

– Vi spelade i Gibson-tältet första gången vi va där 2006. Det va knökat med folk och ett riktigt svettkalas. Sen kom vi tillbaka året efter för att spela på Sweden Stage direkt innan Aerosmith. Vi delade backstageområdet med Aerosmith. Dom hade över hundra personer i crewet som alla hade sin uppgift men dom hade ingen massör. Men det hade vi, så när jag ligger där på britsen och tittar ner i gräset medans jag får massage kommer Tom Hamilton fram o pratar om hur avundsjuk han va på oss. Dom har säkert med en massör idag.

Vilken av era låtar tycker du är roligast att framföra live?

– Alltid dom senaste låtarna. Man tycker om sin senaste platta mest, tills den inte är det längre.

Hur tänker ni annars runt er setlist?

– Vi tänker inte så mycket utan går på magkänsla. Vi kan ibland känna ett sug för att plocka fram en gammal låt och då brukar vi känna på den i repan. Håller den och är den lika kul som de senaste låtarna får den komma in i setet.

Vilken är er största styrka som band?

– Att vi alltid har lyckats hålla oss utanför vad som är trendigt i hårdrocksvärlden. Vi har därför kunnat göra exakt som vi själva vill musikaliskt.

Vilka band missar du själv inte på festivalen?

– Mercyful Fate

Har ni haft någon riktig mardrömsspelning?

– Ja, i Spanien gjorde vi en stor festival för några år sedan där vi hade lånad backline. Det var helt usel kvalite på utrustningen och det strulade för oss alla. En timmes mardröm.

Vinyl, CD eller streaming?

– Jag gillar att äga min musik så jag köper helst ett fysiskt exemplar om jag gillar något.

Om du får välja helt fritt utan att ta hänsyn till ekonomiska aspekter, vem eller vilka skulle du vilja samarbeta med?

– Bryan Adams. Han verkar va en helskön dude.

Vilken skiva av vilket band skulle du själv helst vilja se framföras i sin helhet live?

– Hade varit kul o se Mercyful Fate genomföra hela Don´t Break The Oath plattan i sin helhet. Mäktigt!!!

Hardcore Superstar spelar lördag den 11 juni.

Sweden Rock Festival äger rum i Norje, utanför Sölvesborg mellan den 8-11 juni. Klara band är Guns N’ Roses, Volbeat, In Flames, Nightwish, Mercyful Fate, Megadeth, Within Temptation, Accept, Saxon, Social Distortion, Dropkick Murphys, The Hellacopters, Opeth, Night Ranger, D-A-D, 10CC, Honeymoon Suite, Lee Aaron, Kingdom Come, Ten Years After, Saga, Praying Mantis, Walter Trout, Devin Townsend, Clawfinger, Hardcore Superstar, Raubtier, Amaranthe, Sonata Arctica, Kvelertak, Michael Monroe, Evergrey, Alestorm, Sodom, Nashville Pussy, Bombus, Witchcraft, Eluveitie, Orange Goblin, Freedom Call, Kadavar, Hällas, Victory, Rage, Ross The Boss, Eclipse, Satan Takes A Holiday, Bonafide, Grave, The Halo Effect, Belphegor, Nationalteaterns Rockorkester, Nestor, Eleine, VA Rocks, Månegarm, Narnia, Bomber, Magic Pie, Nile, Tiamat, Dirty Honey, Eric Gales och många fler.Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT