VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
2018-11-07 HYPOCRISY - Fryshuset Stockholm. Foto: Evelina Szczesik.

Hypocrisy släpper nytt – Intervju med Peter Tägtgren

Dödsmetallveteranerna från Dalarna med Peter Tägtgren i förpiken släpper nytt album 26 november men innan den hårda julklappen landar under granen släpper enmans-armén från Pärlby minst ett par singlar. Den första kom i fredags och heter ”Chemical Whore”.

Första smakprovet från det kommande albumet handlar alltså om den övermedicinerig som sker inom sjuk och psykvård världen över. Ett inte helt lätt ämne att ta sig an och som nog kräver sin man.


– Jag kan inte skriva blajtexter utan det måste vara inom ett ämne som intresserar mig. Sedan kräver textskrivning och sång väldigt mycket av mig. Jag tycker det är svårt och det tar mycket tid. Hade jag inte det att tänka på skulle jag kunna göra fyra plattor per år med vilket av mina band som helst, skrattar Peter då vi pratas vid en tidig lördagskväll. Faktiskt kvällen efter att man släppt “Chemical Whore” så Peter är lite matt i pälsen men på ett mycket gott humör.

Annons:

– Jag kollar alltid vad fansen tycker om det vi släpper och jag så någon skrev att det var en antivaxlåt men det är det verkligen inte utan både låten handlar som sagt om hur man medicenar oss till döds inom vården. Videon gjorde vi redan 2019 faktiskt och det finns några låtar som är så gamla medans andra är helt färska.

Vi pratar om det här med att skapa musik och hur han går tillväga när kan komponerar.

– Jag bestämmer mig direkt för vem ska skriva till och sedan går det liksom av sig självt. Fråga mig inte hur jag gör – det bara händer. Musiken kommer alltid först utom den senaste singeln från Pain “Party in my head” där faktiskt texten kom först.

Peter menar att nya plattan är klassik dödsmetall enligt hur Hypocrisy låter och menar att han fått höra att det påminner om hur de lät på “Abducted” från 2003. Själv är han inte riktigt säker men menar att alla bitar är där med tuggade gitarrer och piskade trummor.

Den 26 november får vi alla veta hur väl det stämmer.

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT