VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Gefle Metal Festival presenterar första akterna till nästa års upplaga

Gefle Metal Festival är inne på sin andra dag och festivalen har redan tillkännagjort tretton bokningar till nästa års upplaga.

I sitt pressmeddelande går festivalen ut med information om att de slagit publikrekord och att nästa års festivalupplaga (som också blir femte gången festivalen går av stapeln) kommer att pågå i tre dagar under den 9, 10 och 11 juli 2020.


De första tretton banden som presenterats är:

AT THE GATES
Det legendariska göteborgsbandet At The Gates är ett av de mest populära banden på Gefle Metal Festival. Det känns självklart att de ska komma tillbaks för en tredje spelning på festivalen. Detta blir deras enda festival i Sverige under 2020.

MAYHEM
Som en av grundpelarna inom den norska black metal-scenen är Mayhem med rätta ett klassiskt namn. Vad känns mer givet än att de väljer Gefle Metal Festival som sin enda festivalspelning i Sverige under 2020.

MYRKUR
Tyvärr tvingades Myrkur ställa in sitt framträdande på årets festival så vi är glada över att hon kommer nästa år istället.

TRIBULATION
Värmländska Tribulation tillhör snart världseliten inom metal och detta blir andra gången de besöker Gefle Metal Festival.

JINJER
Jinjer från Ukraina har vi tidigare sett på besök i Sverige med band som Amorphis och Tesseract. Ett mer intensivt liveband än detta är svårt att hitta..Detta blir deras enda festival i Sverige under 2020.

FLESHGOD APOCALYPSE
Populariteten för italienska Fleshgod Apocalypse växer snabbt och de gjorde stor succé på Gefle Metal Festival 2017. Nu välkomnar vi dem tillbaks.för en nytt besök vid Gasklockorna.Detta blr deras enda festival i Sverige under 2020.

SKINDRED
Walesiska Skindred är kända för sin unika blanding av metal, reggae och punk.

ANAAL NATHRAKH
Från Birmingham kommer Anall Nathrakh som spelar en stenhård grindcore med inslag av black metal..Detta blir deras enda festival i Sverige under 2020.

VENOM PRISON
Med Larissa Stupar i spetsen har walesiska Venom Prison rönt stor framgång med sin hårda death metal. De har också fått mycket uppmärksamhet för sina politiskt laddade texter..Detta blir deras enda festival i Sverige under 2020.

ICE AGE
Redan 1985 bildades Ice Age i Göteborg men fem år senare splittrades de. 2015 drogs bandet igång igen och de gjorde en lysande spelning på den första upplagan av Gefle Metal Festival 2016.

KONVENT
Det danska bandet Konvent har fått otroligt stor uppmärksamhet i undergroundkretsar och spås av många att bli det nästa stora bandet inom extrem metal.

(0)
Mycket mystik och hemlighet omger det här bandet som ska uttalas Parentes-Noll-Parentes.

SKINFLINT
För första gången någonsin på Gefle Metal Festival kan vi presentera ett afrikanskt band. Skinflint från Botswana spelar metal med inslag från afrikansk musik och de har turnerat med band som Soulfly och Kataklysm.

 

Biljetterna släpps redan nu och finns på: https://secure.tickster.com/yu6h0ehglk7p10d

Från idag till och med sista juli kostar fredag/lördagsbiljett 1195 kr, tredagarsbiljett kostar 1795 kr
Från 1 augusti till och med sista september kostar fredag/lördagsbiljett 1295 kr, tredagarsbiljett kostar 1895 kr.
1 oktober börjar ordinarie pris gälla, då kostar fredag/lördagsbiljett 1425 kr, tredagarsbiljett kostar 1995 kr

Mer information hittar du på: www.geflemetalfestival.se

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link