VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Gefle Metal Festival får ingen ny upplaga

Det blir ingen ny upplaga av Gefle Metal Festival 2024. Under dagen gick grundarna bakom festivalen ut med nyheten om att festivalen kommer att pausas ett tag framöver.

Metal- och hårdrockslyssnare över hela Sverige kan däremot få andra framtida projekt att se fram emot från Edward och Chris.


Uttalandet från grundarna bakom festivalen går att läsa i sin helhet här:

“Nu har det gått sju veckor sedan vi sågs på Gefle Metal Festival. Sedan dess har vi vridit och vänt, funderat och analyserat. Och tyvärr har vi landat i att det inte blir något Gefle Metal Festival 2024.

Gefle Metal Festival har aldrig handlat om att skapa stora vinster. Det är en festival som har drivits av passion – för att vi själva älskar det här. Samtidigt måste ekonomin gå ihop och sanningen är den att, även om vi är nöjda och stolta med varje enskilt år av Gefle Metal Festival, så har det varje år varit svårt att få ihop ekonomin.

2023 blev som ni vet ett väldigt speciellt år. Under en lång tid visste varken ni eller vi om det ens skulle bli en festival. Sen kom FKP Scorpio in och såg till att årets festival trots allt kunde genomföras, så att ni skulle få den festival ni redan hade köpt biljett till. För det är vi tacksamma.

Men nu när vi blickar framåt ser vi att vi måste fokusera på andra saker. Vi har massvis med grymma konserter på gång, som vi vill kunna ge all vår energi. Därför sätter vi Gefle Metal Festival på paus. 2024 blir det ingen festival. Hur det blir längre fram får framtiden utvisa.

Vi vill tacka var och en av er. Ert engagemang och uppskattning är det som har drivit oss framåt under dessa år. Även om det här är ett väldigt tråkigt besked hoppas vi att ni har förståelse för situationen och hur vi har resonerat.

//Edward & Chris – grundare av Gefle Metal Festival”

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT