VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
electric-boys-srf2014 foto-effie-trikili-rocknytt.net480

Festivaldöden slår till igen

electric-boys-srf2014 foto-effie-trikili-rocknytt.net480
Festivaldöden har skördat ytterligare ett offer.

Nu meddelas det att ideella föreningen Rockviken som driver Rockviken i Frövi, har ansökt om att försättas i konkurs.


Festivalarrangören meddelar;

ROCKVIKEN FÖRSÄTTS I KONKURS

“Ideella föreningen Rockviken som driver festivalen Rockviken i Frövi, har ansökt om att försättas i konkurs. Rockviken 2014 lyckades inte uppnå de mål som satts upp i budget. Detta beror i första hand på uteblivna biljettintäkter. Vi såg tidigt i statistiken att biljettförsäljningen runt om i Sverige och även våra nordiska grannländer ökade drastiskt jämfört med föregående års festival. Vi vågade därför tro på en viss ökning av den totala biljettförsäljningen, men så blev inte fallet. Samtidigt som det nationella intresset för Rockviken ökade, minskade alltså det lokala intresset.

Vi är trots detta mycket glada och tacksamma över den fantastiska support vi fått av alla invånare i och omkring Frövi. Rockvikens intäkter består helt och hållet av biljettförsäljning och sponsorer. Vi har inte fått några kommunala bidrag. Samtal har förts med Lindesbergs Kommun, som sagt sig vara positiva till samarbete med Rockviken i framtiden. Det finns dock inga möjligheter till hjälp med de aktuella skulder föreningen besitter, och vi ser därmed ingen annan möjlighet än att försätta föreningen i konkurs.

Vi tackar alla besökare, sponsorer och volontärer som gjorde Rockviken till den fantastiska festival den var under 2 år.”

I år hade man bokat akter som ELECTRIC BOYS, BULLET, WOLF, JORN, AMMOTRACK, SMASH INTO PIECES, TROUBLED HORSE, SIR REG m.fl.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter