VECKANS TOPPNYHETER

Festivalen Downtown Riot presenterar nya bandsläpp

Lagom till löningsfredagen så släppte Downtown Riot sista akterna till vårens festivalupplaga som äger rum 6 maj i Stockholm. Det är banden Sister och Lucifer som gör lineupen komplett.

Lucifer

Bandet bildades i Berlin 2014 av sångerskan Johanna Sadonis, som också är Lucifers enda konstanta medlem. 2017 rekryterade Johanna den inte helt okända Nicke Andersson (The Hellacopters, Entombed m.fl.) som trummis och sedan 2019 är även resten av bandets medlemmar permanenta. Lucifer har släppt fyra fullängdare samt ett gäng singlar med exklusiva låtar som inte ligger med på något av albumen. Deras popularitet har växt stadigt sedan starten och 2021 blev de välförtjänt Grammis-nominerade i kategorin “Årets hårdrock/metal”. Det är med största glädje vi presenterar Lucifer till Downtown Riot och om du är det minsta intresserad av den klassiska hårdrocken från sent 60- och tidigt 70-tal så räknar vi kallt med att du röjer järnet på denna spelning!

Sister

2006 togs de första trevande stegen som band, men det var först 2009 bandet etablerade sig på allvar med debutplattan “Deadboys Making Noise”. Sedan dess har Sister turnerat världen över och släppt ytterligare fyra album. Senaste plattan “Vengeance Ignited” fick ett varmt mottagande av såväl fans som press, vilket inte minst syns på bandets streamingsiffror. Värt att nämna är också låten “Would You Love a Creature” från 2011, som plötsligt blev bandets största hit när HBO plockade upp den i serien “Peacemaker” 2022. På grund av pandemin ställdes bandets turnéplaner in efter förra albumet, så detta blir Sisters första spelning i Sverige sedan senaste plattan släpptes! Vi är därför oerhört nöjda och stolta över att kunna bjuda på denna extremt efterlängtade konsert! ⁣

I och med denna annonsering står det klart att årets festivalprogram bjuder på:

Clawfinger

Velvet Insane

Abomination

Scarlet

H.E.A.T

Corroded

Bombus

The Hawkins

Sarcator

Eradikated

Sister

Lucifer

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER