VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
Meridian Peter Bruun

10 Frågor – Del 114: Peter Bruun (Meridian)

3.95K Shares

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.


I del 114 är det Peter Bruun, basist i danska bandet Meridian, som har svarat på frågorna. Bandet släppte sin senaste platta Margin of Error i mars 2019.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Den första vinylen jag köpte var Abba – Super Trouper. Jag köpte den på en semesterresa och den smälte i en varm bil.

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Thin Lizzy – Waiting for an Alibi. Det är en fulländad rocklåt. Ett fantastiskt basriff som sparkar igång allting. Underbara tvillinggitarr hookar. Ett glödhett gitarrsolo och en text som handlar om spel och dobbel. Hur kan man inte gilla det?

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Det är verkligen inte någon lätt fråga och svaret skulle säkert bli annorlunda i morgon men just i denna sekund säger jag Queen – A Night At The Opera.

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Åh, så många att välja bland men Metallica 7/1-87 i Holstebro (Danmark) gjorde stort intryck på mig. Men jag kan helt enkelt inte ignorera Iron Maiden. Jag har sett dem många gånger och när det gäller stora imponerande shower ligger Legacy Of The Beast showen från förra året högt upp.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

Meridians allra första gig var på en motorcykelklubb. Vi spelade i en gammal svinstia med betong golv och tak. Ljudet var…tja, jag tror inte att någon hörde skillnad på oss och på motorcyklarna som startades upp utanför.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Han är kanske inte underskattad. Det är många som uppskattar hur talangfull han är men jag såg Brian Downey’s Alive & Dangerous och de var fantastiska. För mig är han fortfarande en av de bästa trummisarna någonsin.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

För hårdrockare tror jag inte det är så ovanligt men folk som inte lyssnar på hårdrock blir ofta förvånade över att jag älskar Abba. Jag kan dock inte välja ut bara ett va deras album så om jag måste välja en skiva blir det Rod Stewart – Absolutely Live.

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Inte för att jag har upplevt det själv men Sydamerika verkar vara fullt av hängivna hårdrockfans. Från min egen erfarenhet av turnerande säger jag utan tvekan… Sverige!

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Jag ramlade ner från scenen en gång och det var inte längst fram. Jag var bakom trumsetet och blev förblindad av ljuset, såg inte gapet bakom scenen, tog ett steg bakåt och försvann. Det var på en liten klubb så det var inte så högt så jag blev inte skadad.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på
en liten klubb?

Båda är roligt. Det handlar inte så mycket om storleken på arenan utan mer om storleken på publiken. Jag spelar hellre för 100 personer i en liten klubb än för 100 personer på en festival som tar 10000 åskådare och ja – vi har gjort det.
För många år sedan spelade vi på en stor scen i ett tält på en festival och tältet var knökfullt. Jag tänkte “wow, det går ju jättebra för oss” och sedan upptäckte jag, när jag tittade ut över publiken, att det regnade utanför. Så det finns olika sätt att dra till sig en stor publik.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter