VECKANS TOPPNYHETER
thomas daun die oberherren

10 Frågor – Del 157: Thomas Daun (Die Oberherren)

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.

I del 157 är det Thomas Daun, trummis i Die Oberherren, som har levererat svaren på frågorna.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Fear of the Dark med Iron Maiden. Om man inte räknar Televinken eller Bonny Tyler-singeln jag fick i vinstvarjegång-ståndet på Gröna Lund.

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Thriller eller Bad. Helst Bad så man kunde fått dansa runt i videon med de där spetsiga bootsen full av självförtroende som byggts upp av mängder med pengar från skivförsäljningen.

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Slide it in med Whitesnake. Fylld till bredden med handfasta äktenskapsråd.

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Måste nog vara Guns N Roses 2016. Enda gången jag inte tröttnat på ett arenaband efter en timme. Var fantastiskt i alla 3,5 timmarna!

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

Subvision 2004 på ett ställe som hette café UFO i Malmö. När vi riggat upp, sminkat oss och skit så sitter det tre gubbar och dricker te och spelar backgammon, det fanns ingen scen men framför oss… Vi körde i alla fall igång och hann spela kanske en låt innan gubbajävlarna drog. Vi lirade i alla fall klart för oss själva. När vi skulle dra bad bokaren oss om tryckkostnaden för affischerna som hon satt upp. Hon fick inte sina 150 kronor.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Oftast finns det ju en anledning att de är underskattade. Visst att tajming kan spela in men oftast är de stora artisterna bättre. Iron Maiden är bättre än Heavy Load. Men kan ju tycka att det är synd att Hanoi Rocks inte blev större efter ”Two steps from the move” med bra produktion och att Michael Monroe lärt sig sjunga och allt. Trist att Razzle blev mördad.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

Nuförtiden tycker jag ingen skäms att lyssna på andra genrer än just den i subkulturen de befinner sig i. Allt har blivit liksom ok. Självklart märker man ju att folk handplockar det mest creddiga i andra genrer men ändå. Eklektisk smak ligger lite i tiden.
Drar till med ”Doggystyle” med Snoop Doggy Dogg.

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Vill man få en bra boost är mitt bästa råd att åka till Sydamerika. Dit kan man åka om man vill leka Beatles en stund.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Spy och spela trummor samtidigt är både svårt och jävligt ansträngande.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?

När man spelar på en större festival kan man inbilla sig att alla besökare är där för att se en. Och har man tur är det andra band man vill glo på.

 

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER