VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

10 Frågor – Del 103: Tom Keeley (Sellsword)

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.

Brittiska bandet Sellsword släppte i augusti sin andra platta, “…unto the breach”, och börjar få mer och mer uppmärksamhet. I del 103 av 10 frågor är det bandets basist Tom Kelley som står för svaren på frågorna.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Den första skiva jag köpte var förmodligen Disturbed – Down with the Sickness. Jag kommer ihåg att jag hörde låten Voices och verkligen gillade den. Jag var nog 12 år då.

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Eftersom jag är ett stort Motörheadfan säger jag så klart Ace of Spades. Man kan förmodligen leva gott på royalties för den låten men den är ju också en fantastiskt bra låt.

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Det är i princip omöjligt att svara på. Även om du skulle omformulera frågan till vilken min favoritskiva är så är det omöjligt att svara på då det finns så många att välja bland.

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Motörhead 2006 var en av de första stora liveshowerna jag var på som barn. Att tre personer kunde ha sådan kraft och volym körde över mig fullständigt. När det gäller scenshow hävdar jag alltid att Watain är grymma. När allting brinner och musiken är så bra blir det inte annat än fantastiskt.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

Sellsword har faktiskt hittills inte haft någon konstig spelning. Vi har bara spelat på festivaler och mindre klubbar. Vi spelade i och för sig på ett bröllop en gång men då spelade vi bara covers.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Svårt att svara på. Jag tycker Lost Horizon förtjänat mycket mer uppmärksamhet då de är ett av de bästa power metalbanden någonsin.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

Raul Midon – State of Mind

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Jag har aldrig spelat där men av vad jag har sett så svarar jag Sydamerika. Fansen där verkar vara enormt hängivna och ser ut att ha sin roligaste stund i livet och verkar samtliga sjunga med under låtarna.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

En gång fick jag ett par boxershorts kastade mot mig i slutet av en spelning. Kastet var perfekt tajmat med sista trumslaget och de virade sig snyggt runt min bas. Det var rätt märkligt hahaha

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på
en liten klubb?

Stora scener är roligt men jag personligen föredrar intimiteten som blir i en liten klubb.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT