VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

10 frågor – Del 75: Urban Breed (Serious Black)

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.

I del 75 är det en av, i alla fall enligt mig, hårdrockens främsta sångare som har svarat på frågorna. Han har tidigare sjungit i svenska band som Bloodbound och Tad Morose men numera återfinns han i det multinationella bandet Serious Black. Givetvis är det Urban Breed det handlar om.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Jag köpte nog någon kassett eller så innan men jag minns min första vinyl mycket väl. Y&T In Rock We Trust. Jag såg dem i Atlanta förra året. Fortfarande grymt bra.

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Det finns en bunt låtar på den listan så jag tar en ur topp tio: The Return of the Giant Hogweed – Genesis

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Nu blev det svårt. Jag nominerar gärna Secret World Live med Peter Gabriel men jag gissar att det är ett studioalbum som efterfrågas så då säger jag Nursery Cryme – Genesis. Fråga mig igen om en vecka så får du ett annat svar.

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Marillion, Port Zélande, 2007 (Aerosmith på Globen (Pump) var också imponerande).

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

Lokalen var inte den underligaste men det mest udda, och ett otroligt roligt gig, jag har gjort var när jag blev ombedd kliva in på bas och sång för en Nowruz-fest.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Magnum/Tony Carey

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

Det blir lite olika beroende på vilken skara vi definierar som “andra”. Generator – Bad Religion kan nog överraska somliga och att jag mer än gärna spelar min Andrews Sisters samling överraskar nog andra.

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Generellt sett vill jag säga Polen, men publiken kan överraska lite överallt. Under en spelning i Paris var det sån’t liv på publiken att jag helt glömde bort att sjunga andra versen.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Det måste vara i Hamburg. Jag påbörjar ett mellansnack och kastar en blick bakåt för att avgöra hur mycket tid de behöver. Jag tvärstannar, vänder mig om och Jo, jag såg rätt. Thomen (trummisen) var försvunnen.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?

Det råder inget tvivel. Liten klubb.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT