VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

10 frågor – Del 72: Chris Bay (Freedom Call)

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.

Efter lite stiltje rullar nu 10 frågor vidare. Den som har levererat svar den här gången är Chris Bay, sångare i tyska bandet Freedom Call. Chris är även aktuell med soloskivan Chasing the Sun som släpptes i februari.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Det var Emerson, Lake & Palmer – Pictures of an Exhibition. Jag vet, ett konstigt val, men jag hörde en låt hemma hos min kusin och blev väldigt imponerad.

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Wham – Last Christmas. Då hade jag kunnat skriva nästa Freedom Callplatta i den underbara Bahamassolen flytande på en madrass i poolen omgiven av vackra kvinnor.

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Hmmm, svårt att säga, det finns alldeles för många fantastiska album. Ett av de album som inspirerat mig mest är dock utan tvekan Deep Purple – Machine Head.

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Trivium på en stor festival i min hemstad. Jag ahde bara hört talas om dem tidigare och inte brytt mig om att kolla upp dem mer men de var helt fantastiska.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

Vi har spelat på många konstiga ställen 🙂 En festival i Spanien var dock lite märklig. Vi hade förväntat oss en publik på 600-800 personer men det dök upp 10000!

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Det finns förmodligen flera miljoner extremt talangfulla artister vi aldrig får höra talas om. Vi turnerade en gång i tiden med våra svenska vänner i Nocturnal Rites och de är ett band som borde få betydligt mer uppmärksamhet än vad de hittills har fått.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

Cradle Of Filth – Midian. Hehe…jag lyssnar på den i smyg.

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

I år (2017) gjorde vi vår första turné i Japan och Thailand. Fantastisk publik och enormt respektfulla människor.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Vi var tvungna och avbryta en festivalspelning i Sverige för många år sedan pga blåsan hos en bandmedlem. Han var helt enkelt tvungen att springa iväg och pissa medan resten av bandet och publiken fick vänta 🙂 Han blev väldigt entusiastiskt mottagen när han kom tillbaka.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?

Det beror helt på publiken. Man kan har tiotusentals trötta människor eller 30 helt galna metalheads. Vilket skulle du själv välja? 😉

Det är alltid en fantastiskt upplevelse att spela inför stora publikhav på en festival när publiken är med på noterna och oftast har de roligt under våra shower. Normalt sett är dock vår hemmaplan mindre klubbar och arenor då vi verkligen tycker om att tillbringa tid med fans och publik.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER