VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
falconer484

10 frågor – Del 47: Stefan Weinerhall (Falconer)

4.07K Shares

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.


Stefan Weinerhall, gitarrist i svenska Falconer, är den som har svarat på frågorna den här gången.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

-Jag är lite osäker, det var mycket kassettband i början + sen kom ärvda skivor från min storasyster. Mötley Crue – Dr. Feelgood har jag för mig var den första skivan jag köpte. Jag måste gått i åttan tror jag och köpte den på Domus stormarknad. Så jävla snyggt omslag tyckte jag, och så läste man precis allt i konvolutet. Helt klart deras bästa platta!

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

-Bohemian rhapsody eller Thick as a brick. Storslagna krångliga låtar som jag personligen inte har tålamod att skriva. Jag vill nå resultat snabbare, men uppskattar dessa sorters låtar där de ödslar alla sina riff och idéer i en och samma låt. Samma sak som Gamma Rays “The silence” den låten måste väl ha refränger till 10 olika ballader. Älskar´t!!

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

-Black Sabbath – Heaven and hell. Black sabbath känns som de helt plötsligt skrev smartare musik untan praktfyllor Ozzy. Och så kung Dio med sin mystik och superba och känslosamma sång. Basgångarna hörs tydligt vilket de aldrig gör längre för att gitarrerna ska vara så feta som möjligt. Bra separation i mixen. Whishing well är bästa låten.

Vilken är den bästa konsert du har sett?

-Det måste vara KISS 1996 i Globen. En återförening som man trodde aldrig skulle ske. De var ju magiska husgudar som fanns förr, i en bättre och intressantare tid. Hualigen vilken magi det var den kvällen!

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

-Tråkigt svar. Har bara uppträtt på normala spelställen.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

-Generellt tycker jag nog att de band som är bra blir erkända. Däremot tycker jag Nocturnal Rites t.ex. borde vara större än de är.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

-Niklas Strömstedt – Om. En melodisnickrare av rang.
-The Ark – We are the ark. Sveriges bästa platta!
-Många pratar också om hur bra David Bowie är. Det enda jag gillar med honom är skivan han släppte innan han blev känd. Tror den bara hette “David Bowie” med låtar som Rubber band och The laughing gnome. Lite nördigare music än det han blev mer känd för.

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

-Av min ringa erfarenhet så måste jag säga USA. Kan vara att när vi väl spelat där har de fans som dykt upp tyckt att det varit en sådan sensation att vi äntligen är där. Men helt klart har man känt sig som stjärna där då.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

-Att jag inte varit nervös måste kategoriseras som märkligt. Jag brukade annars känna ungefär som att jag naken ska stå och spela en dålig cover på mig själv på ett ställe där jag inte hör hemma, bara väntandes på att bli påkommen med att man inte har en susning om musik alls.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?

-Innan giget – inget
-Under och efter giget – stor festival.
Anledning, lite folk blir för intimt. Jag vill ha folk på lite avstånd. Ju mer folk desto mer har jag lyckats. Att berätta för barnbarnen att man spelat för 75 personer på en mc-klubb är ju inte mycket att hurra för. Känns också som att man får mer valuta för den tid, pengar och engagemang man lagt ner ju mer folk som kommer.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link