VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE

10 frågor – Del 24: Danny Rexon (Crazy Lixx)

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.


Vi håller oss kvar i Sverige även i denna del. Den som har svarat på frågorna är Danny Rexon, sångare i Crazy Lixx.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Jag började faktiskt köpa kassetter först av allt men den första plattan jag köpte var en CD-skiva strax efter min födelsedag i maj 1993: Iron Maiden – A Real Live One. Stod faktiskt och valde mellan den och en The Boppers-platta. Tänker ofta på hur annorlunda saker kunde varit om jag valt den istället =)

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Ja, här kan man ju tänka på två sätt, kreativt eller rent ekonomiskt. Hade ju varit ett schysst kosing-tillskott om det var jag som skrivit nån sån där modern pop-dänga som har en fantasiljon plays på Spotify men jag tror jag väljer något som jag önskar att vi kunde ha skrivit och använt i Crazy Lixx och som skulle passa bra – Livin’ On A Prayer kanske?

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Svårt det där. Väldigt få skivor är bra rakt igenom, speciellt plattor från förr när man fokuserade mer på att en platta skulle vara mångsidig och varierad snarare än fylld av hits men en som poppar upp i huvudet sådär på rak arm är Bon Jovi – New Jersey. (Fan, andra gången som jag väljer Bon Jovi nu =)

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Bon Jovi på… Nä, bara skoja. Har faktiskt aldrig sett honom / dem. Har ju kollat en jäkla massa konserter alltså och många har man ju varma minnen av, av helt olika anledningar. Första gången jag såg Iron Maiden live, på Roskilde 2003 kommer alltid vara högt på listan i alla fall (ja, det dröjde faktiskt så länge innan jag lyckades se ett av mina absoluta favoritband, men det var ju inte lönt under Bailey-åren på 90-talet lixom).

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

En MC-camping i Transylvanien bör nog vara en kandidat.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Oj, det där är svårt. Finns ju en hel del inom hårdrocken dessvärre. Det känns som att mycket hängde på tur och timing, vilka som slog och så. Det tyska bandet Victory tycker jag är grymt förbisett. Speciellt de tre första plattorna med Fernando Garcia på sång.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

Älskar tidiga Roxette och deras Look Sharp-platta har jag lyssnat på ända sedan jag hörde den första gången som 6-åring. Det tror jag inte så många vet.

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Vilda vill jag kanske inte kalla dem men Brasilianska fans är väldigt hängivna. Ryska likaså. Den typen av fans som står utanför hotellet och väntar när man kommer dit dagen innan man ska spela och vill ha autografer och ta foton. För dem är det stort att en utländsk akt kommer och spelar överhuvudtaget. Vi är lite bortskämda i Sverige med att kunna sa bra band live i princip var och varannan helg. Så är det verkligen inte överallt i världen.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Vi gjorde ett gig på en liten klubb i Stockholm för en massa år sedan och hade typ 2-3 låtar kvar på setet när ljuset plötsligt tändes och utljudet från PA:t fimpades. Tydligen hade två snubbar bråkat en bit in i publiken och det slutade med att en av dem brutit armen på den andre. Ambulans och polis tillkallades och det blev en lång och ganska märklig paus i gigget. När det hela var över frågade arrangören oss om vi ville köra klart gigget men vi kände lite att luften gått ur det hela så vi sa att vi inte hade fler låtar att lira och drog backstage istället.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?

Stor festival, tveklöst. Låter bättre, ser bättre ut och är mycket trevligare för egot. Vi har inte varit med om att någon bryter armen på festivalspelningar heller, så det är ju en fördel (efter en festivalspelning har det hänt, men inte under tiden. Men den historien får vi ta nästa gång).

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter