VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
lion´s share

10 frågor – Del 10: Lars Chriss (Lion’s Share)

3.99K Shares

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.


I del 10 är det Lars Chriss, gitarrist i svenska Lion’s Share, som har lämnat sina svar på frågorna.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?
Förmodligen någon KISS-platta. ”Love Gun” kanske….

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?
”In The Air Tonight” tycker jag är en grymt bra låt. Gillar både melodi och stämning i den låten. Överlag gillar jag när det går i moll. Det är nästan bara ABBA som lyckas skriva i dur utan att jag skruvar på mig. ”The Eternal Idol” är en annan höjdare liksom ”Painkiller”, ”Love Gun”, ”Desert Song”, ”Soldier Of Fortune”, ”Billy’s Got A Gun”, ”The Sign Of The Southern Cross”.

Vilken är den bästa skiva som har släppts?
Jag har två favoriter. Black Sabbath ”Mob Rules” och Def Leppard ”Pyromania”.

Vilken är den bästa konsert du har sett?
Vet att jag tyckte Queensrÿche på Cirkus i Stockholm 1995 var fantastiskt bra när jag var där.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?
Jag gjorde ett gig som gitarrist i popduon Nina & Kim på Midsommarafton i Fatmomakke. Det snöade lite lätt på soundcheck och under giget slirade dyngfulla människor omkring i leran framför scenen.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?
Det finns många. Lika många är överskattade. Det är nog många artister som ska vara tacksamma för att en stor del av världens befolkning är omusikaliska och tondöva.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.
Jag lyssnar på och gillar bra och catchy melodier som leder någonstans. Så det finns allt från ABBA, The Beatles, Da Buzz, Alphaville till Backstreet Boys och Britney i min samling. Speciellt 90-talet tycker jag var bedrövligt med bara en massa hiphop/rap och grunge. Tror knappt jag hörde en bra melodi tills Max Martin dök upp mot slutet med sina hits.

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?
Ju längre söderut, desto vildare tror jag man kan säga.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?
Det var nog när min stora idol Ronnie James Dio stog på mixplats och lyssnade på LION’S SHARE och gjorde tummen upp och sa ”fucking great band” till mixkillen. Eller när Manowar  tackade oss från scenen i min hemstad Sundsvall och sa att vi var ”true vikings and a fucking great heavy metal band”.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?
Jag är lika stirrig på båda. Det är nog lättast på en festival dock då jag har svårt för att titta på publiken och där blir det lite mindre personligt och mera som ett stort hav av folk. Dock är man mera beroende av bra medhörning då man inte hör instrumenten direkt från källan som på en klubb. Jag kommer ihåg när vi spelade på Magic Circle i Tyskland och scenen var stor som en fotbollsplan. Det enda jag hörde i min monitor var baskagge och sång. Jag fick titta på hihaten när trummisen räknade in.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter