VECKANS TOPPNYHETER

NY VIDEO: Unleash The Archers – Legacy

För ett par månader sedan släppte det melodiösa Metalbandet Unleash The Archers skivan ”Abyss”, via Napalm Records. Kanadensarnas nya album fick mycket beröm av kritiker och fans. Plattan hamnade högt på många listor. Nyligen släpptes ännu en ny video. Den här gången blev det låten ”Legacy”.

”Legacy” betyder mycket för gruppen. Den är något annorlunda, jämfört med vad bandet har gjort tidigare. Därför var de först lite tveksamma, men ena gitarristen Andrew Kingsleys coola introduktion var något de älskade, så skrivandet fortsatte. I videon nedan hör vi ett otroligt skickligt spelande på strängarna.

Till videon ville de göra något mer än bara en vanlig ”lyric”. Medlemmarna tänker sig att den här sången är något många lyssnar på när de pendlar till jobbet, vandrar genom staden eller på den långa bussturen, då du stirrar ut på världen som passerar. Unleash The Archers hoppas att låten kan vara som ett soundtrack till de vardagliga ögonblicken i livet, utan mobilen för en stund, för att verkligen se dig omkring och njuta av skönheten i världen som omger dig. Sångerskan Brittney Slayes säger: ”We genuinely hope it can be a small light in this seemingly never ending darkness, even just for a moment.”

”Abyss” är en uppföljare av ”Apex”, som kom 2017. Till skillnad från föregångaren innehåller senaste skivan en stor dos av keyboard. Alla spår sägs också vara skrivna på sju strängar, vilket bidrar till den massiva bredden på albumets ljud. Mix och Master är återigen gjort av Jacob Hansen (Volbeat, Delain, Amaranthe) i danska Hansen Studios, tillsammans med gitarristen Kingsley som producent.

Unleash The Archers består av:
Brittney Slayes – Sång
Andrew Kingsley – Gitarr, sång, keyboard
Grant Truesdell – Gitarr, sång
Scott Buchanan – Trummor
På ”Abyss” spelar Benjamin Arscott bas.

 

NY VIDEO: Unleash The Archers – Legacy 1
Album Artwork: Adam Burke

 

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER