VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

NY VIDEO: Black Stone Cherry – Again

Amerikanska hårdrocksbandet Black Stone Cherry meddelar att deras nya skiva kommer att heta “The Human Condition” och släpps 30 oktober via Mascot Records. Det är gruppens sjunde studioalbum och som ett smakprov kan vi här se färska låten “Again” i en musikvideo.   

Arbetet färdigställdes bara några dagar innan samhället stängdes ned på grund av Covid-19. Det bandet inte visste, men snart upptäckte, var att nya materialet blir i allra högsta grad aktuellt. “Inspelningen präglades av en hel del oro och rädsla. Det var oroliga tider”, säger trummisen John Fred Young. Inledande spåret “Ringin’ In My Head” skrevs för fyra år sedan, men börjar med texten: “People, people, your attention please, I need to tell you about a new disease” och sägs passa bra in på beskrivningen av hysterin kring Coronautbrottet.


Black Stone Cherry har själva producerat nya plattan och den spelades in i basisten Jon Lawhons ”Monocle Studios”. Istället för att köra allting live beslöt sig medlemmarna den här gången för att även lägga till sitt spelande bit för bit. Resultatet utlovas bli något alldeles extra.

Annons:

Gitarristen Ben Wells: “På den här skivan har vi vridit upp volymen ordentligt, trummorna dånar och den har några riktigt tunga riff. Efter nitton år ville vi visa att vi fortfarande kan rocka ordentligt. Plattan känns som en pånyttfödelse.”

Jon Lawhon: “Vi var bara tonåringar då vi började. Känslor och perspektiv förändras, men en sak som inte har förändrats är vår sammanhållning som vänner.” Sångaren och gitarristen Chris Robertson håller med: “Detta är ett brödraskap. Det känns fantastiskt att det fortfarande är vi fyra originalmedlemmar och att vi fortfarande är så peppade. Så skål för ytterligare sju plattor och ytterligare nitton år!”

Jag skulle vilja säga att nya, suveräna låten “Again” är Black Stone Cherry, med rockigt tunggung och tjocka riff. Enkel, men snygg video i svartvitt ger ett coolt intryck.

”The Human Condition” kommer att ges ut på röd genomskinlig vinyl, som CD-box i begränsad upplaga, samt digitalt.

NY VIDEO: Black Stone Cherry – Again 1


Black Stone Cherry består av:
Chris Robertson – sång & gitarr
Ben Wells – gitarr
Jon Lawhon – bas
John Fred Young – trummor

Låtlista ”The Human Condition”:
1. Ringin’ In My Head
2. Again
3. Push Down & Turn
4. When Angels Learn To Fly
5. Live This Way
6. In Love With The Pain
7. The Chain
8. Ride
9. If My Heart Had Wings
10. Don’t Bring Me Down
11. Some Stories
12. The Devil In Your Eyes
13. Keep On Keepin’ On

 

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT