VECKANS TOPPNYHETER

NY VIDEO: Ayreon – Hopelessly Slipping Away

Samtidigt som videon för “Get Out! Now!” släpptes, kom även musikvideon av “Hopelessly Slipping Away” ut. Ayreon vill på det här sättet visa bredden och variationen på kommande skivan “Transitus”. Det är ett episkt konceptalbum, signerat grundaren och gitarristen Arjen Lucassen (Vengeance). Den här holländska gruppen innebär Progressiv Rock, som är extra experimentell.

Arjen frågar de musiker han önskar ha med sig, beroende på vilket sound han är ute efter. Han har tidigare samarbetat med Bruce Dickinson (Iron Maiden), James LaBrie (Dream Theater), Sharon den Adel (Within Temptation), Jorn Lande (Masterplan) och Mikael Åkerfeldt (Opeth), bland annat. Lucassen skriver all text och musik själv, samt är dessutom en multi-instrumentalist.

Ayreon är likt en teatershow full av rockmusik, sagor och science fiction. Föreställningen, eller projektet vi får höra om ett par månader, leds av Lucassen och som vanligt har han en mängd gästartister i de olika rollerna. Här finner vi Dee Snider (Twisted Sister), Joe Satriani, Tommy Karevik (Kamelot), Simone Simons (Epica), Tom Baker (Doctor Who), med flera.

Det är en mörk och stormig natt då historien om Abby och Daniel tar sin början. De är också karaktärerna vi nu får se i “Hopelessly Slipping Away”. Paret spelas av Cammie Gilbert (Oceans Of Slumber) och Tommy Karevik (Kamelot). Deras sångröster är väldigt bra och passar ihop. Videon är både spännande och vacker, som i en annorlunda dröm. Musiken är fin och när låten plötsligt slutar vill jag höra mer.

“Transitus” släpps 25 september, via Provogue/Music Theories Recordings. Det nya materialet ges ut tillsammans med ett 25-sidigt tecknat album och kommer finnas i tre format: CD, dubbel-LP i färgad vinyl och en 48-sidig Earbook. Den sistnämnda innehåller fem delar: dubbel-CD, CD med instrumentalversioner, CD med olika vokala versioner, samt en DVD med bonusmaterial och en 5.1 ljudmix av plattan.

 

Picture of Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER