VECKANS TOPPNYHETER

NY VIDEO: Dragged Under – Chelsea

Rockgruppen Dragged Under från Seattle har skrivit på för Mascot Records. För att fira detta ger amerikanarna ut en helt nyinspelad video av låten “Chelsea”.

Deras sound kan man sammanfatta som punkrock med hårda riff och smittande refränger. De gjorde entré med första plattan för knappt ett halvår sedan, i januari 2020. Grabbarnas musik har inneburit otroliga fyra miljoner streams på Spotify och Apple under de här månaderna. De hann även turnéra en månad med The Used i början av året.

Den punkpopiga sången “Chelsea” är ett av spåren som sägs sticka ut från skivan och brakade in på Billboards Top Alternative New Artist Chart, där den hamnade bland topp-20.

Bandet består av frontfiguren Tony Cappocchi, gitarristerna Ryan Bruce och Sean Rosario, basisten Hans Hessburg och trummisen Kalen Anderson. Cappocchis texter är målande beskrivningar av mental ohälsa, myndighetsmissbruk, individuell frihet och individansvar.

Angående skivkontraktet säger gitarristen Ryan: “Att Dragged Under skrivit på för Mascot är både ett privilegium och en ära. Vi känner att Mascot Records verkligen fattar vad bandet, vår musik och texter handlar om. Vi är stolta och glada över att få jobba med det här gänget världen runt!” Tony tillägger: “Vi är exalterade och hedrade över att kunna säga att vi nu tillhör familjen Mascot Label Group. Vi hade en hel del valmöjligheter, men insåg snart att Mascot har förmågan att jobba med band som oss och kan ge den backning som krävs, så det var till sist det som avgjorde saken.” Att gå från hobbyband till proffs är något Dragged Under nu är övertygade om att de har möjlighet till. Sångaren fortsätter: “Till sist handlar det om att vi vill kunna spela för våra fans så ofta vi kan.”

Skivbolagets nordamerikanske VD, Ron Burman, känner sig upprymd  över att ha signat den här gruppen. Burman säger: “Bandet har en sann punkrockattityd, livsstil och energi, med en kärna av metal som toppas med fantastiska refränger. Det är inte ofta man stöter på ett band som med så små medel lyckats nå ut till så många globalt. Vi ser verkligen otroligt optimistiskt på det här bandets framtid.”

Mascot Records ger senare i år ut en deluxe-utgåva av bandets debutalbum “The World Is In Your Way”, som inkluderar två nya låtar.

 

Picture of Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER