VECKANS TOPPNYHETER

NY VIDEO: Joe Bonamassa – When One Door Opens

Den amerikanske, ikoniske bluesrockgitarristen Joe Bonamassa har precis släppt en splitter ny låt, med tillhörande musikvideo. Genom J&R Adventures presenteras här ”When One Door Opens”, som är inspelad i legendariska Abbey Road Studios i London, där historien sitter i väggarna och framtida sådan skrivs.  

Bonamassa är nog världens mest produktiva artist. Mellan studioalbumen släpper han diverse samlings- eller liveskivor. Dessutom turnérar han väldigt flitigt, till fansens glädje förstås. Naturligtvis låter inte allt likadant, men efter ett tag vet man på ett ungefär vad man kan förvänta sig. Därför blev jag väldigt positivt överraskad när jag såg och hörde den här musikvideon. Den här biten är spännande intressant och trots att den är ganska lång, så satt jag som fastnaglad och lyssnade intensivt.

Sången har Joe skrivit tillsammans med sin producent sedan många år, Kevin Shirley, och låtskrivaren Pete Brown. Denna ballad, om man kan kalla den för det, börjar lågmält och ökar sedan i styrka. Att gitarristen gillar 60- & 70-talsrock hörs verkligen. Han får sitt instrument att utbrista i riviga solon, varav det längre även involverar basgitarr och framförallt trummor. Jag fascinerades så mycket att jag tappade hakan.

Den kommande plattan är på gång, men ännu ej klar. Låtlistan är inte färdig, så inget bestämt utgivningsdatum ännu förstås, men efter att ha hört ”When One Door Opens” börjar jag att längta. Stjärnan själv är väldigt exalterad och ser fram emot när folk ska få höra resultatet.

 

NY VIDEO: Joe Bonamassa – When One Door Opens 1
Foto: Robert Sutton

 

När endast ett fåtal spelningar återstod på hans USA-turné tvingades Joe Bonamassa avbryta den, på grund av Coronapandemin. För att dra sitt strå till stacken i dessa svåra tider har han lagt mycket tid på välgörenhetsorganisationen KTBA (Keeping The Blues Alive), som ger ekonomiskt stöd för att hjälpa andra musiker som förlorat sin inkomst till följd av COVID-19. Ikväll, söndag 31 maj, kl.21:00 CET kommer gitarristen att sända en ”stream-a-thon” i nästan fyra timmar, för att samla ihop pengar. Mer än fyrtiofem artister kommer att delta. Du får veta mer via länken: https://joeb.me/StreamAThon.

 

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER