VECKANS TOPPNYHETER

NY VIDEO: Talisman – Never Die (A Song For Marcel)

Det svenska hårdrocksbandet Talisman, med den amerikanske sångaren Jeff Scott Soto, startades av basisten Marcel Jacob 1989.

Tyvärr finns inte Marcel med oss längre, då han lämnade jordelivet för tio år sedan, 21 juli 2009.

Övriga bandmedlemmar återförenades och skrev nya låten ”Never Die (A Song For Marcel)”, till minne av honom. Den gjordes i samarbete med organisationen Suicide Zero.  

Jeff Scott Soto: “We felt we needed more than just a social media shout out to Marcel, so we dug deep and created a song that not only sounds like the Talisman signature sound, but something that I knew lyrically I could pay homage to him”.

Alla intäkter från den här inspelningen kommer att gå till Suicide Zero. En medvetenhet och en ökad kunskap för att kunna förhindra, är något de jobbar för.
Artister, producenter och alla inblandade har gjort det här gratis, som välgörenhet.

Många undrar nu säkert om Talisman kommer att fortsätta skriva flera låtar, för att göra ett nytt album och ge sig ut på vägarna för en turné. Den saken är inte helt klar, men troligtvis inte i den närmaste framtiden i alla fall, då alla bandmedlemmar är upptagna av annat. Fast trots att ingenting är bestämt än, så ska man ju aldrig säga aldrig, precis som gruppen själva har sagt.

Jeff Scott Soto – Vocals
Jamie Borger – Drums
Pontus Norgren – Guitars
Johan Niemann – Bass
BJ – Backing Vocals/Keys

Written, arranged & produced by Soto/Borger/Norgren
Mixed by Fredrik Nordström

More about Suicide Zero: suicidezero.se

International promotion: Rock N Growl Promotion

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER