VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

NY VIDEO: Black Stone Cherry – Me And The Devil Blues

De fyra grabbarna från Kentucky ger oss här ett smakprov från kommande albumet ”Black To Blues Vol. 2”.
Black Stone Cherry vill ännu en gång ta oss tillbaka till där rockmusiken började och ge oss sina egna tolkningar av kända bluesartisters verk. Vanligtvis gör de fullängdare, men likt ”Black To Blues” från 2017 blir det här en EP och den släpps 18 oktober.

”Me And The Devil Blues” är skriven av Robert Johnson (1911 – 1938), ett av de största namnen inom deltablues. Det har gjorts covers på sången flera gånger under årens lopp, bland annat 2004 av Eric Clapton.
Man ska kanske inte fästa alltför stor uppmärksamhet på texten, men som kvinna kan jag inte hjälpa att jag känner mig lite illa till mods. Möjligheten att det är en metafor finns naturligtvis. En underliggande mening att så här ska man inte göra, vilket jag väljer att tolka låtskrivarens ord som.


Tillbaka till killarna i Black Stone Cherry, som gör en fantastisk version av låten. De gör den till sin egen och är bättre än originalet. Deras trumtekniker Jeff “Bongo” Boggs finns också med på ett hörn i den här uppdaterade melodin, där videon är regisserad av Mike Rodway.
Här ser vi också deras spelglädje, energi och enastående känsla för bluesrock, som enligt mig levereras exakt som det ska låta.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter