VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

VIDEOPREMIÄR: Prins Svart – Maskinen

750 Shares

Rocknytt är väldigt glada att kunna premiärvisa Prins Svart nya singel och video “Maskinen”.

“Maskinen” är andra singeln från bandets album “Inte Här För Att Stanna” som släpptes den 10:e maj.
Videon är filmad, regisserad och producerat av Anders Fästader för A Trailermade Production.


Bandet vill också tacka Bruce & CO på MUG i Göteborg för lån av extravagant gitarr och bas. Tack även Fredrik Schröder för en hjälpande hand och Buffe för schack och verktyg.

Så här berättar Henrik (Bergqvist, gitarr) om låten: 
”Maskinen” är den andra singeln från vårt album ”Inte här för att stanna”. Den är en lite annorlunda låt för oss och vi tog intryck ifrån några olika håll när vi satte ihop den. Det finns som vanligt lite Led Zeppelin och Deep Purple i rytmik och form, men melodier och framförande ligger närmare Thåström och Refused i mina öron.
Textmässigt ville jag att det skulle låta som en lång ramsa där maskinen beskrivs, bit för bit. Det ligger nära till hands att tolka texten som ett inlägg i AI-debatten, men jag hade något mer allmänmänskligt i tankarna. Man kan se det som att VI är maskinen. Vi bygger oss själva för strid och vi formar oss själva till en livlös kopia av vårt sanna jag. Vi får vara försiktiga med vad vi söker efter; bara för att något finns där, så måste vi inte ha det! Vi lever efter gamla principer som vi idag har möjlighet att ifrågasätta. Det gäller allt ifrån hur vi påverkar vår livsmiljö, hur vi beter oss mot våra medmänniskor och hur vi ser på oss själva. Vår unika förmåga till samarbete och problemlösning är både nyckeln till vår framgång som art, men den utgör också hotet mot vår överlevnad. 

Se videon nedan och glöm inte följa Prins Svart på Spotify.


Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter