VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

NY VIDEO: Corroded – Breathing

Corroded har släppt en video till nya singeln “Breathing”.

Låten kommer att finnas med på bandets femte studioalbum “Bitter” som släpps den 25 januari 2019 via Despotz Records.


Bitter är CORRODED’s femte studioalbum och det är äntligen dags att höra vad bandet har utvecklats till. Det här är tuffare och hårdare än det CORRODED vi är vana vid, men alla fans kommer bli glada att höra att de melodiska partierna som får dig att fastna är kvar. Det är brutalt, ärligt, melodiskt men också edgy. Det är CORRODED och det är BITTERT!

Det har gått nästan 5 år sedan CORRODED spelade in sitt senaste album men på grund av skivbolagsbyte släpptes det albumet inte förrän förra året. Sedan dess har bandet fått ta igen förlorad tid vilket har inneburit en hel del turnerande. Hur kul det än må vara att resa jorden runt och spela för sina lojala fans så var bandet medvetna om att dem behövde göra ett nytt album så snart som möjligt för att inte förlora drivkraften igen.

Det här gav bandet extrem tidspress. Med bara en handfull låtidéer liggandes och endast en helg för att skriva nytt material så såg oddsen inte särskilt bra ut för bandet ännu än gång.

”Vi gjorde tre låtar den helgen och tillsammans med resten av idéerna vi hade så började vi bygga på det som skulle bli det färdiga albumet.” – säger Tomas, gitarr och kör.

”Man kan jämföra hela processen med Frankensteins monster. Vi klippte upp allting och satte tillbaka det ett par gånger tills vi kände att vi var på rätt spår.” – säger Tomas.

”Det var inte speciellt svårt att hitta ämnena när vi äntligen började skriva texterna. Uppbrottet med vårt första skivbolag och det politiska tillståndet i världen gjorde oss alla irriterade och arga. Albumtiteln kom till väldigt enkelt och är det perfekta sammanfattningsordet för hur vi har känt oss de senaste åren. Nu känner vi att det är dags att gå vidare och det finns inget bättre sätt att göra det på än att skapa ett hårt slående metal-album” säger Jens, leadsångare och gitarr.

”Vi började väldigt stressade och vi var inte ens säkra på om vi skulle få albumet klart i tid, men vi gjorde det inte bara klart i tid, det kom ut betydligt mycket bättre än vad vi hade hoppats på! Det är brutalt, ärligt, melodiskt men också edgy. Det är CORRODED och det är BITTERT!” – Jens, Per, Bjarne och Tomas.

Låtlista:
01. Bitter – Intro
02. Breathing
03. Cross
04. Burn
05. Black
06. Testament
07. Scream
08. Cyanide
09. Destruction
10. Time
11. Drown
12. War

NY VIDEO: Corroded - Breathing 1

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter