VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE

VIDEOPREMIÄR: Dun Ringill – Welcome To The Fun Fair Horror Time Machine

Rocknytt är glada att kunna premiärvisa Dun Ringills (feat. medlemmar från The Order of Israfel) första singel och video från kommande debutskiva.

När The Order of Israfel tog ett års paus i september 2017, tog bandets rytmsektion Patrik Andersson Winberg (bas) och Hans Lilja (trummor) chansen att skapa ny musik igen tillsammans med Patriks gamla bandkompis Tomas Eriksson.


Av det som startade som ett mörkt och doom-inspirerad projekt med nordiska influenser, att skapa musik med stora harmonier och presentera dem med onda och mörka texter som gömde sig bakom en stängd dörr i Winbergs huvud, blev något större och ditt nya favoritsvenska heavy doom rockbandet blev fött! Dun Ringill, presenterar sin första singel från deras kommande debutalbum “Welcome”. “Welcome To The Fun Fair Horror Time Machine” är bandets första video.

“Det var lätt att välja låten “Welcome To The Fun Fair Horror Time Machine” som en första video och singel, förklarar bandet, den visar variationen i bandet som har sina rötter i doomen men målar upp dem med nordisk folkmusik. Textidén bakom är att utforska den onda och mörka sidan av våra hjärnor och den låten och videon visar det mycket väl”.

För att göra detta projekt av DUN RINGILL så bra som möjligt har bandet slagit ihop sig med de bästa musikerna som Göteborgs musikscen har ett erbjuda: Tommy Stegemann (Silverhorse), Jens Florén (Lommi, ex-livegitarrist för Dark Tranquillity) och Patric Grammann.
Dun Ringill har avslutat inspelningarna av deras debutalbum tillsammans med Julien Fabré som ljudtekniker och co-producent tillsammans med bandet.

“Welcome” kommer att släppas tidigt under 2019 med Argonauta Records. Albumet kommer att innehålla låtar med gästmusiker såsom Per Wiberg från Candlemass, Kamchatka och tidigare Opeth.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link