VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

NY VIDEO: Amaranthe – Countdown

Amaranthe har under sin karriär hunnit släppa fyra album som genererat över 180 miljoner views på Youtube och en halv miljard streams över digitala servicepartners världen över.

Deras album har placerat sig #1 tre gånger på Billboards Heatseeker Chart, och två gånger har de placerat sig Topp 10 på den svenska albumlistan med “The Nexus” (#6) och “Maximalism” (#4) som även nominerades till en svensk Grammis 2017.


Med deras kommande femte album ”Helix” som släpps den 19 oktober via Spinefarm Records tar Amaranthe med den nya medlemmen Nils Molin ytterligare ett kliv fram i deras musikaliska utveckling.

”Helix” bevisar hur bandet de förfinat sin känsla för melodier medans det råa metal fundamentet hålls intakt. Den aggressiva första singeln ”365” är ett perfekt exempel på hur de förför med nutida musikaliska inslag blandat med modern metal.

Kolla in videon till senaste singeln ”Countdown” nedan.

Den har en mörkare tematik än det mesta andra vi gjort, med ett ljudlandskap som bildar en perfekt kontrapunkt till bandets mer allvarsamma sida. Kontrasterna har aldrig varit starkare, ambitionerna har aldrig varit högre och självförtroendet har aldrig varit bättre – år 2018 är låten “Countdown” hur Amaranthe låter i sin renaste och ädlaste form säger Olof Mörck, låtskrivare och gitarrist i Amaranthe.

Låtlista:
01. The Score
02. 365
03. Inferno
04. Countdown
05. Helix
06. Dream
07. GG6
08. Breakthrough Stardust
09. My Haven
10. Iconic
11. Unified
12. Momentum

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link