VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

NY VIDEO: Rise And Shine – Bring Me The Fire

4 Shares
NY VIDEO: Rise And Shine - Bring Me The Fire 1

Rise And Shine har släppt videon “Bring Me The Fire” från kommande skivsläppet “In The Shadow”.

”In the Shadow” är den femte skivan av RISE AND SHINE. Albumtiteln är en del av låttiteln ”Childhood in the Shadow of the Bomb” vilken berättar om hur det var att växa upp i en orolig värld under kalla kriget med hotet om kärnvapenkrig hängandes som en tung mantel över sina axlar. Titeln ”In the Shadow” beskriver även hur bandet ser på sin långa karriär och sin musik. RISE AND SHINE har alltid stått lite i skuggan och alltid gått sin egen väg utan att någonsin kompromissa.


Att RISE AND SHINE mer och mer sällar sig till en sällsynt skara inom genren beror främst på att de alltid byggt låtarna på melodier snarare än på riff. Med det sagt så saknar inte bandet på något vis tunga gitarrer. Genom ”In the Shadow” för RISE AND SHINE snarare arvet vidare av en gammal tradition inom hårdrocken där man anstränger sig för att både leverera melodi och tyngd.

Bandet bildades redan 1993 och var då en del av den svenska doom/retro-vågen tillsammans med band som Spiritual Beggars, Terra Firma och Norrsken. Profeter i sitt eget land har de aldrig blivit. Bandet rönte dock tidigt stort intresse i andra länder redan med första demon, ett intresse som hållit i sig bland en nämnvärd skara inbitna hårdrocksfans. Musiken var då som nu, en kompott av doom metal, heavy metal, psykadelika, sydstatsrock och punk.

RISE AND SHINE skivdebuterade 1998 på det italienska kultbolaget Black Widow Records. Det nya albumet ”In the Shadow” släpps den 13 maj och ges denna gång åter ut av ett kultbolag; Primitive Art Records / Freedoom Records.

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter