VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

VIDEOPREMIÄR: Corroded – Fall Of A Nation

[media-credit id=2 align=”alignnone” width=”500″]VIDEOPREMIÄR: Corroded - Fall Of A Nation 1[/media-credit]

Rocknytt har fått den stora äran att få premiärvisa Corrodeds nya video till låten “Fall Of A Nation”.


Låten kommer att finnas med på bandets nya album ”Defcon Zero” som släpps den 14 april via Despotz Records.

Kolla in videon nedan.

Bandet hälsar;
“Vi ville att videon skulle visa hur låten känns att lyssna på och vi tycker verkligen att den gör det! Den är mörk, ful och argsint, precis som oss! Alla som gillar hård rock kommer att gilla den så om ögonen blöder när du tittat klart är du troligtvis inget hårdrocksfan! Det kan å andra sidan även bero på vårt utseende, men oavsett så är det dags för headbang och jävlar anamma! För här kommer – FALL OF A NATION!”

Corroded – hårdrocksbandet från Ånge, som har toppat musiklistorna i Sverige och vars låtar älskas av fans världen över – är äntligen tillbaka. Den här gången höjer de insatsen. Efter att tidigare ha gjort musik till både TV4:s Robinson och det populära spelet Battlefield går Corroded nu in i ”Defcon Zero”.

Det nya albumet ”Defcon Zero” är inte bara Corrodeds första album på fem år, det blir även deras första släpp på Despotz Records. Skivbolagsbytet skapar nya möjligheter för bandet, som nu kommer att få ännu större muskler att ytterligare befästa sin position både nationellt och internationellt.

Soundet på ”Defcon Zero” är hårdare, samtidigt som de melodiösa partierna har tillåtits att ta större plats. Men framför allt låter det Corroded. Som om fem år inte har passerat tar ”Defcon Zero” vid där föregångaren ”State of Disgrace” slutade. På samma gång är allting helt nytt.

Det må ha gått fem år sedan den förra skivan, men det finns absolut ingen nervositet hos bandet. Trots det långa uppehållet i utgivningarna har deras popularitet stadigt ökat och under tiden som har gått sedan ”State of Disgrace” har Corroded fortsatt att turnera. Bandet har i stort sett spelat oavbrutet och på så sätt lyckats få den föregående skivan att leva i fem år samtidigt som flera av de nya låtarna från Defcon Zero redan har blivit livefavoriter.

När Corroded nu äntligen återvänder med ett nytt album måste den klassiska skalan göras om – gör dig beredd för ”Defcon Zero”.

Förhandsboka “Defcon Zero” på CD eller VINYL här: bit.ly/2lgqSul

Låtlista:
01. Carry Me My Bones
02. Gun And A Bullet
03. Retract And Disconnect
04. Fall Of A Nation
05. Vessels Of Hate
06. Day Of Judgement
07. A Note To Me
08. Burn It To The Ground
09. Drf
10. Feel Fine
11. Rust And Nail

CORRODED line up:
Jens Westin – lead guitar/lead vocals
Tomas Andersson – rhythm guitar
Bjarne Elvsgård – bass
Per Soläng – drums

VIDEOPREMIÄR: Corroded - Fall Of A Nation 2

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter