VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

NY VIDEO: Sweet Creature – Not Like Others

40 Shares

[media-credit name=”Foto: Jimmy Johansson” align=”alignnone” width=”500″]sweet creature foto jimmy johansson 500[/media-credit]

SWEET CREATURE är nystartat hårdrocksband från Stockholm lett av Martin Sweet, mest känd som gitarrist i sleazebandet CRASHDÏET.


Gruppen består av brodern Michael från ToxicRose, Tin Star från Gemini Five samt gamla vapendragare och låtskrivar-kumpanen Linus Nirbrant från This Ending. Ett album är inspelat och kommer ut senare i år.

Martin, som nu sköter sången, beskriver musiken som hårdrock från den gamla skolan med melankoliska texter och melodier.

”Jag har en uppsjö av demolåtar som inte nödvändigtvis passar in i CRASHDÏET. Därför kom det rätt naturligt att starta ett nytt projekt.” – Martin

Plattan som ej ännu fått en titel, är inspelad i Linus egna Audiogrind Studio i Stockholm.

Lineup
Martin Sweet – sång, gitarr
Michael Txc – trummor
Linus Nirbrant – sång, gitarr
Tin Star – bass

Bakgrund
Som medlem i CRASHDÏET har Martin hunnit spelat in 4 studioalbum samt turnerat världen över ett flertal gånger under det senaste decenniet. Idén för ett sidoprojekt drogs igång 2014 med ambitionen att spela in en EP tillsammans med Linus och några sessionmusiker. Linus, som med sina rötter i death metal scenen, bidrar med sina riff i kombination med Martins bluesfärgade popmelodier, skapar något nytt och intressant. Samarbetet blev så lyckat att de fortsatte att spela in ett helt album varpå projektet började ses mer som ett fulländat band.

Namnet
”SWEET CREATURE är en liten varelse som dekorerar singelomslaget, han kallas för VESTER och finns inom oss alla!” – Martin

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter