VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
Supralunar Foto Andreas Rolfer484

VIDEOPREMIÄR: Supralunar – Supralunar

116 Shares

Supralunar Foto Andreas Rolfer484
Supralunar har släppt en video till låten med samma namn som bandet: “Supralunar” – en video som får exklusiv premiär på Rocknytt. I videon driver bandet med en av de mest klassiska rockklyschorna och trashar – något motvilligt – ett hotellrum.

– Videon är gjord med glimten i ögat, det handlar om tre rätt snälla killar som försöker leva upp till en rockmyt för imagens skull. Samtidigt som vi känner en stor kärlek till rockmyten och är en del av den, måste man också våga ha självdistans, säger Petri Tuulik, sångare i Supralunar.


Uteliggaren med smått magiska krafter som bandet stötte på i sin första video “People Like Us” (finns på youtube) återkommer i videon till ”Supralunar” men har här klättrat uppåt på karriärstegen och blivit bandets manager.

Videon var inte planerad utan tillkom av en tillfällighet. Bandet fick en ganska udda förfrågan om att göra en kortare spelning tidigt på morgonen i ett hotellrum inför 40 tyskar på hotellvisning, och hade plötsligt tillgång till en perfekt lokal.

– Då dök den galna idén upp: ”Vi kanske kan spela in en video”. Och faktiskt, med god planering, envishet och hjälp av vänner lyckades vi spela in nästan hela videon på bara några timmar kvällen före vår spelning på hotellrummet, säger Petri Tuulik.

Videon är filmad av Herman Hillberg som här gjorde sin debut som videofotograf. För manus, regi och klippning står Petri Tuulik. Kompletterande livefoto har filmats av Kristoffer Kiggs.

– Vi efterlyste rekvisita bland vänner på Facebook och det kändes lite som planeringen inför en kupp av Jönssonligan: ”Vi behöver: En cowboyhatt, 4 tomma ölburkar, en ormskinnskavaj, en påse chips, en halväten macka, en pyjamas, ett familjefoto och ett par leopardtofflor,” säger Petri Tuulik.

“Supralunar” är den fjärde videon ifrån plattan “A New Hope” (DeadEndExitRecords / Sound Pollution) som släpptes i Norden november 2014 och i resten av världen i januari 2015. Albumet har sedan dess tagits emot positivt av musikkritiker i hela världen.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter