VECKANS TOPPNYHETER

NY VIDEO: Nerved – Don’t Lie (Revisited)

Betongrockarna NERVED firar 20 år med ett ordentligt födelsedagskalas. Under året släpper bandet, som även kallas Dalarnas Rammstein, en serie singlar med nyinspelningar av låtar från sina två första album ”off line” och ”Finally Nerved”.

Som gäster på sitt födelsedagskalas har de bjudit in många namnkunniga från Sabaton, Clawfinger och Hammerfall för att nämna några.

Först ut är nytolkningen av stadiumdängan ”Don’t Lie” från 2008 där de har med sig Richard Sjunnesson (The Unguided, Sonic Syndicate). Att det blev Richard som fick hoppa in på ett par saftiga growl är knappast en överraskning då han också är med på deras hittills största hit ”Electric”, med en miljon strömningar på Spotify.

– Det är 20 år sedan vi släppte vårt första album ”off line”, säger bandets grundare Marcus Hanser och fortsätter:

– Det finns några gamla låtar som vi tyckte förtjänade ett bättre öde,

– Jag tvekade inte en sekund, säger Richard Sjunnesson.

Med de senare släppen har NERVED gjort sig kända för ytterst välljudande produktioner. Med ””Don’t Lie”” tar denna supergrupp ytterligare ett par steg i samma riktning. Fattas bara annat, denna elitblandning av musiker arbetar givetvis med de främsta inom svenskt ljudhantverk. Fans av Rammstein, Within Temptation och Muse kommer inte bli besvikna.

NERVED är:
Petra Kvännå (sång) – Clas Yngström’s Sky High, Hårdrockskören, Team Cans (Körslaget) m fl
Andreas ”Adde” Larsson (trummor) – How We End, Camelot, Cyhra, mfl
Elias Modig (bas) – Eagle Eye Cherry, The Guild m fl
Jocke Björkegren (gitarr) – Max Martin, Chosen by Gods m fl
Marcus Hanser – (gitarr, keyboards). NERVEDs enda ursprungliga medlem och bandets producent samt huvudsakliga låtskrivare.

FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER