VECKANS TOPPNYHETER

NY VIDEO: The Quill – We Burn

Det svenska hårdrocksbandet The Quill har släppt videon till tredje singeln “We Burn”. Låten finns med på bandets kommande, elfte album “Wheel Of Illusion”, som släpps om ett par veckor.

Bandet fortsätter att skapa sin nisch på den internationella rockscenen. På “Wheel Of Illusion” har gruppen utvecklats, samtidigt som de förblir trogna sina hårdrocksrötter. Varje spår är ett bevis på The Quills uthålliga engagemang för att leverera ett genuint och autentiskt sound. Albumet utforskar teman som själviakttagelse, motståndskraft och verklighetens gåtfulla natur.

Roger: “Att skapa ny musik är alltid hårt arbete, men vid det här laget vet vi alla vad vi behöver för att göra ett bra album. Vi har alltid gillat att slänga ur oss idéer tillsammans på repetitionerna. Det har alltid varit en laginsats där alla har ställt upp för att försöka göra varje låt så bra som möjligt.”

Christian: “Även om vi har ett väldefinierat sound vid det här laget, fast förankrat i 70-talets klassiska rock, så försöker vi alltid hitta nya sätt att lägga till ljud och influenser i vår musik. Den här gången smög sig små hintar om tidig brittisk NWOBHM in. Vi använde också några gamla vintage-keyboards.”

Jolle: “Vi var extremt förberedda och hade repeterat väl innan vi gick in i studion, vilket inte alltid är fallet. Vi jobbade väldigt hårt med att arrangera låtarna på repetitionerna, så när vi väl kom in i studion var processen snabb.”

Magnus: “Det är det mest genomtänkta albumet vi någonsin har gjort. Varje ton finns där av en anledning. Jag är verkligen stolt över vad vi har åstadkommit. Det är klassiska The Quill, även om man kommer att hitta överraskningar längs vägen!”

“Wheel Of Illusion” släpps den 29 mars via Metalville Records.

The Quill:
Magnus Ekwall – sång
Christian Carlsson – gitarr
Roger Nilsson – bas
Jolle Atlagic – trummor

Låtlista:
01. Wheel Of Illusion
02. We Burn
03. Rainmaker
04. Elephant Head
05. Hawks & Hounds
06. Liber
07. Sweet Mass Confusion
08. The Last Thing
09. Wild Mustang

NY VIDEO: The Quill – We Burn 1

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Picture of Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER