VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
outshine-video-agony484

VIDEOPREMIÄR: Outshine – Agony

574 Shares

outshine-video-agony484
Mörkerrockarna i OUTSHINE släpper nu en musikvideo till senaste singeln “Agony” – en video som får exklusiv premiär på Rocknytt.

OUTSHINE släpper ny video “Agony”, skriver på för Dead End Exit/Roasting House och Dead Tree Group för ny platta betitlad “1313” våren 2015!


Tunga mörkerrockarna OUTSHINE från Göteborg med hyllade 2013-släppet “Prelude To Descent” (bl.a. ROCKNYTT.NET (SWE) 8+/10, SWEDEN ROCK MAGAZINE (SWE) 8/10, CLOSE-UP MAGAZINE (SWE) 7/10) i bagaget, har signat med Roasting House/Dead End Exit & Dead Tree Group för releasen av nya plattan “1313” som kommer släppas April/Maj 2015.

Planeringen är i full gång för 2015 där skivsläpp och spelningar i Sverige, USA, Kina, Europa och Sydamerika ligger i planeringen. Outshine, som har inspirerats av akter som Type O Negative, Paradise Lost och svensk dödsmetal a la Entombed, släppte nya singeln “Agony” i April 2014 tillsammans med Close-Up Magazine (vilken är en försmak på kommande plattan) och nu släpper också bandet en video till låten “Agony”

{youtube}av_xkFUjiLw{/youtube}

Videon är filmad av Daniel Ström och producerad av Daniel Ström, Jimmy Norberg & Micke Holm.
Jimmy Norberg, grundare och gitarrist i Outshine:
“Videon till “Agony” speglar lite åt vilket håll Outshine går både visuellt och musikaliskt, mörkare, råare och tillbaka till rötterna. Vad gäller nya plattan och titeln “1313” så kommer det sig av att vi fredagen den 13 September 2013 fick inbrott i vårt turnéfordon rätt efter att vi kom hem från turnén med Paradise Lost. Precis allt försvann: gage- och merch-pengar efter turnéen, datorer, pass, hem- och bilnycklar samt hårddiskar där ett nästan komplett Outshine-album försvann. Det var helt förödande och just då kände jag att det inte håller längre. Efter någon månad så börjde det dock klarna, händelsen var ett omen. Soundet är nu råare och mörkare och tillbaka till där Outshine en gång började. Sättningen i bandet har rätt balans och känslan är bättre än på över 10 år i bandet och för mig personligen för vart Outshine är på väg. Fredagen den 13 Sept 2013 var ett omen att det var meningen att startat om, gå tillbaka till rötterna och tar ett rejält omtag….ett omen vi nu betitlar “1313”.

Bandet gjorde sin sjunde USA-turné i maj/juni 2014 (WI, IL, IN, MI, MN, OH), besöker Asien och Kina för första gången med 2 gig i Shanghai under våren 2015 och spelar tillsammans med Corroded på Sticky Fingers nästa lördag 29 November.

Trummisen Adde Larsson (Massive Audio Nerve, Engel, Svarte Pan) och basisten Niklas Ingvarsson (Tales of Troy, Insomnia) har nu anslutit till bandet som permanenta sessionmusiker.

OUTSHINE består av:
Jimmy Norberg – guitars, electronica
Micke Holm – vocals
Adde Larsson – drums
Niklas Ingvarsson – bass

-Länkar-
Facebook – www.facebook.com/outshinesweden
Reverbnation – www.reverbnation.com/theoutshine
Webb – www.theoutshine.com

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter