VECKANS TOPPNYHETER

NY VIDEO: Symphony Of Sweden – EXIT – When There’s Nowhere Else To Run

Det svenska hårdrocksbandet Symphony Of Sweden har släppt sin första, professionella musikvideo. Låten ”EXIT – When There’s Nowhere Else To Run” är hämtad från deras kommande, tredje album.

Pontus “Evan” Hagberg, den ena killen i den här duon, säger såhär om att skapa en professionell video: ”Vår passion var och är fortfarande att producera och framföra fantastisk musik. Videor var mer som ’ett nödvändigt ont’. Nu tar vi små steg för att göra det mer jämställt mellan musiken och videorna ur en kvalitetsmässig och konstnärlig synvinkel.” Evan fortsätter: ”Det var en lättnad att lägga videon helt i händerna på en annan person för första gången. Genom att ta videorna till en högre nivå tror jag också att vi kan visa publiken att vi tar vår musik på djupt allvar.”

Evan och sångaren Linus ”Lee” Wester bodde i samma småstad norrut i Sverige. Lee hade sin egna, lilla tobaksaffär, som också råkade vara Evans lokala serviceställe dit han gick för att hämta sina paket. Efter att ha sagt ”hej” till varandra i ett par år kom det en dag ett paket till Hagberg att hämta, vilket uppenbarligen var musikrelaterat. De började prata med varandra och några dagar senare bjöd Evan in Wester till sin studio. Evan: ”Han hade hittat ett av mina instrumentala spår på Youtube och sjöng det med en text och ny melodi på toppen för mig i studion, precis där, direkt när han kom dit! Jag blev imponerad och en vecka senare hade vi vår första låt någonsin producerad och färdig. Så fort han sjöng sina två första ord i studion ville jag jobba med honom.”

Bandet släppte sitt första album “Inner Demons” i januari 2021. Deras uppföljare ”Saints Of Yesterday” kom i februari 2022. De beskriver själva sin musik som storslagen och episk, samt den felande länken mellan pop och metal.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER