VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Flying Colors - Band 21 - by Jim Arbogast484

NY VIDEO: Flying Colors – A Place In Your World

Flying Colors - Band 21 - by Jim Arbogast484 
FLYING COLORS har släppt en musikvideo till låten “A Place In Your World”.

Låten finns med på bandets nya album “Second Nature”, som släpptes den 1 oktober via Mascot Records.


En enig kritikerkår gav tummen upp då Flying Colors självbetitlade album såg dagens ljus 2012. Bandet som består av Steve Morse (Deep Purple/Dixie Dregs/Kansas), Mike Portnoy (Transatlantic/Winery Dogs/Dream Theatre), Neal Morse (Transatlantic/Spock’s Beard), Dave LaRue (Dixie Dregs/Joe Satriani/Steve Vai) och den relativt färske Casey McPherson väckte en hel del uppmärksamhet då mångas förväntningar kom på skam då de hörde gruppens kombination av virtuositet och melodiska låtar. Bandet beskrev själv sin musik som ”ny musik gjord på ett gammaldags vis”.

Producenten Bill Evans hade haft idén om den virtuosa, melodiska gruppen ett tag men fick leta länge innan han hittade rätt sångare med McPherson. Då hade man hunnit testa närmare 100 stycken. Det var Mike Portnoyy som hade hört sångarens band Alpha Rev och som tipsade Evans. Portnoy förklarar; ”Jag tyckte det var viktigt att vi fick en riktig sångare och inte en sjungande musiker. Det gav musiken en helt annan dimension.”

Debutplattan gick snabbt att få fram. Man behövde bara nio dagar för att skriva spela in och mixa vilket gör att den känns ovanligt pigg och fräsch och samtidigt väldigt olik det medlemmarna tidigare gjort. Storbritanniens Classic Rock magazine hyllade den och namedroppade recensionen med artister som the Beatles, Red Hot Chili Peppers, the Doors, Muse och till och med Frank Sinatra!

Bandet gjorde även ett fåtal spelningar under senare halvan av 2012 i USA och Europa då man blandade material från plattan med några av medlemmarnas mer kända låtar. Några av spelningarna kan höras på CDn/DVDn Live In Europe som släpptes 2013.

Medlemmarna har, trots sina välfyllda kalendrar, alltid sett Flying Coolors som ett band och började för ett tag sedan samla material till platta nummer två. Nu såg bandet till att ha mer tid och har lagt ner nästan ett och ett halvt år på att färdigställa det som nu är Second Nature. Låtarna skrevs via Skype och spelades sedan in i Mike Portnoys och Neal Morses hemmastudior.

Denna gång har bandet producerat själva med en del hjälp från Bill Evans som dock tog huvudansvaret då plattan skulle mixas. ”Den första plattan kändes lite som en blind date”, förklarar Portnoy. ”Denna här gången hade vi lärt känna varandra och kunde sträcka ut lite mer.”

Flying Colors Second Nature släpptes 1 oktober på Mascot Records via Warner Music Sweden med ett fantastiskt omslag gjort av Hugh Syme (Rush, Aerosmith, Def Leppard, Whitesnake) och öppnas och avslutas med två episka låtar Open Your Eyes och Cosmic Symphony.

”Bandet låter lite proggigare nu än på debutplattan men ambitionen att göra musiken lättillgänglig finns fortfarande där”, säger Bill Evans. ”De långa låtarna är lika melodiösa som de kortare och vi har riktiga stråkar på fyra av låtarna och gospelkör på två så det är en varierad platta.”

Portnoy understryker att plattans mer proggiga partier ”gjordes helt omedvetet.” och fortsätter; ”Vi bara gjorde vad som kändes rätt. Det var inga diskussioner om hur det skulle låta. Kanske var det att vi inte hade en producent som gjorde att vi kände oss lite friare och fick låtarna att sträcka ut och andas lite mer.” Kanske beskriver Steve Morse det bäst; ”Plattan är fulla av olika lager så ju mer du lyssnar ju mer nya grejor upptäcker du. Det är en platta man kan lyssna länge på.”

Låtlista:

01. Open Up Your Eyes
02. Mask Machine
03. Bombs Away
04. The Fury Of My Love
05. A Place In Your World
06. Lost Without You
07. One Lost Forever
08. Peaceful Harbor
09. Cosmic Symphony
I. Still Life Of The World
II. Searching For The Air
III. Pound For Pound

flying colors second nature484

{youtube}mQmfWxGnCis{/youtube}

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT